Cele mai citite
 


Unităţile sanitare cu paturi, descentralizate într-un procent de 90%
miercuri, 21 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Unităţile sanitare cu paturi au fost descentralizate într-un procent de 90%, informează Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat de presă transmis, marţi, AGERPRES.
Din cele 373 de spitale de la nivel teritorial, un număr de 334 se află deja în administrarea autorităţilor locale. Din cele 37 de judeţe, deja 28 au preluat în totalitate managementul pentru unităţile sanitare.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, aflat marţi, în judeţul Vaslui, a discutat cu autorităţile locale despre situaţia sistemului sanitar din această zonă.
Cu această ocazie, ministrul Sănătăţii şi preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Vasile Mihalachi, au analizat posibilitatea transferării Spitalului Judeţean Clinic Vaslui către autorităţile judeţene, la sfârşitul acestei luni.
Cseke Attila l-a asigurat pe preşedintele CJ că, aşa cum prevede legea, cele peste 3.700.000 lei reprezentând arieratele Spitalului Judeţean către furnizori vor fi achitate la următoarea rectificare bugetară, probabil în luna august.
Ministrul Sănătăţii şi-a afirmat sprijinul şi pentru proiectul de reabilitare din fonduri structurale a unităţii sanitare pe care Consiliul Judeţean deja îl are depus.
Totodată, acesta a dat asigurări că şi după descentralizare, Ministerul Sănătăţii va sprijini autorităţile locale în rezolvarea problemelor apărute în sistem.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...
Cseke Attila: Descentralizarea spitalelor nu se face politic Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, joi, că managementul spitalelor transferate autorităţilor locale va reveni proprietarilor de imobil şi că nu vor exista excepţii de la această regulă, indiferent de culoarea politică a primarului sau preşedintelui de Consiliu Judeţean.
Cseke Attila: Cele mai multe investiţii pentru spitale le-au făcut autorităţile Capitalei Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că după transferarea managementului asistenţei medicale către autorităţile administraţiei publice locale, cele mai multe investiţii, la un an de la descentralizare, le-a făcut Capitala, urmată de Cluj.
Fonduri pentru achiziţionarea de echipamente pentru avertizare incendiu în spitale Ministerul Sănătăţii alocă fonduri pentru 62 unităţi sanitare din reţeaua proprie în vederea achiziţionării de echipamente de detecţie şi avertizare incendiu, mentenanţă şi instruire personal, informează un comunicat remis presei luni de MS.
Ministrul Cseke Attila solicită autorităţilor locale cel puţin 3% pentru sănătate Oradea, 7 ian /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a solicitat vineri, de la Oradea, tuturor autorităţilor locale din ţară să aloce cel puţin 3% din bugetele locale pentru sănătate.
Ministrul Cseke Attila a inugurat două secţii reabilitate la Spitalul Cilinic Judeţean din Oradea Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat vineri etajul şapte al Spitalului Clinic Judeţean Bihor, practic al cincilea etaj care a fost complet reabilitat în ultimul an şi jumătate, cu finanţare de la minister, parţial, şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor.