Cele mai citite
 


Universitatea de medicină din Iaşi solicită revocarea ordinului MF privind aplicarea legii de reducere a salariilor
miercuri, 21 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi, în calitate de instituţie publică, a iniţiat procedura prealabilă pentru revocarea Ordinului nr.1933/2010 al ministrului Finanţelor privind normele metodologice de aplicare a Legii 118/2010, relevă un comunicat remis presei.
Universitatea solicită revocarea acestui ordin deoarece vine în gravă neconcordanţă şi nelegalitate cu principiile de drept.
În aceste norme, prin faptul că diminuarea se aplică şi pentru fondurile atrase pe proiecte europene şi plata contribuţiilor angajatorului se face pe norma integrală în condiţiile în care 25% din brut se virează la bugetul de stat, se aduce o atingere gravă interesului Universităţii, o diminuare a bugetului universităţii şi o modificare a cotelor de impozitare susţin reprezentanţii instituţiei de învăţământ.
'Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi are în derulare 12 proiecte cu finanţare europeană - 6 ca solicitant, 6 ca partener - în valoare de 15 milioane de euro pe care le poate pierde în condiţiile în care se transferă fondurile europene catre bugetul de stat. În plus, dacă se impozitează venitul brut de 100% şi nu venitul rezultat în urma diminuării cu 25%, contribuţia Universităţii pentru fiecare salariat în parte, corelată cu suma rezultată din acea reţinere de 25%, contribuie la o creştere semnificativă a contribuţiilor la bugetul de stat afectează grav veniturile Universităţii scăzând calitatea activităţii didactice şi de cercetare', a declarat prof. dr. Vasile Astărăstoae, rectorul universităţii.
UMF 'Gr.T.Popa' Iaşi solicită ministrului Finanţelor să analizeze cu maximum de atenţie solicitările detaliate în procedura prealabilă înaintată, fiind decisă de a apela la instanţele interne şi internaţionale pentru a apăra autonomia universitară şi patrimoniul Universităţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UMF 'Gr.T. Popa' Iaşi a primit aprobare de finanţare Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) 'Gr.T. Popa' Iaşi a primit scrisorile de informare privind aprobarea cererii de finanţare pe două proiecte în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.
Comunicat de presă - Universitatea de Medicină şi Farmacie Grigore T Popa Iaşi Profesorul universitar doctor Alessandro Frigiola este, din 1990, chirurg sef la una dintre institutiile de elită ale medicinii europene, Clinica San Donato din Milano, Italia.
Iaşi: Vasile Astărăstoae, confirmat în funcţia de rector al UMF 'Gr.T.Popa' Prof.univ.dr. Vasile Astărăstoae a fost confirmat în funcţia de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi, de ministrul Educaţiei, Cătălin Ovidiu Baba.
Rectorul UMF Iaşi a prezentat raportul de activitate Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa", Iaşi, este singura universitate din sud estul Europei care are cursanţi din peste 70 de ţări, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, rectorul Vasile Astărăstoae, citând din ''Raportul Anual al Rectorului pentru anul universitar...