Cele mai citite
 


Olt: Datoria Spitalului Judeţean Slatina s-a dublat în ultimele trei luni
miercuri, 21 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Datoria Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina s-a dublat în ultimele trei luni faţă de finalul lunii martie, ajungând în prezent la peste 40 de milioane lei, conform reprezentanţilor Consiliului Judeţean Olt.
Spitalul slătinean va fi preluat de Consiliul Judeţean Olt, dar preşedintele forului, Paul Stănescu, a solicitat înainte de preluare o evaluare a situaţiei economico-financiare a spitalului făcută de o firmă specializată. Stănescu a reafirmat marţi că nu va semna pentru preluarea Spitalului Judeţean Slatina până când nu va avea o situaţie clară privind datoriile unităţii, situaţie pe care o va prezenta şi Guvernului.
Preşedintele Consiliului Judeţean Olt a spus că săptămâna trecută i-a trimis premierului Emil Boc o adresă în care informa despre suma datoriilor spitalului din Slatina şi despre faptul că acestea sunt de două ori mai mari în prezent decât erau la sfârşitul lunii martie, în documentul trimis la Guvern explicându-se şi motivele amânării semnării protocolului de predare-primire a unităţii spitaliceşti..
În document se arată că datoriile Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina la finele lunii martie erau de 24,8 milioane lei, dar de atunci şi până acum s-au mai acumulat datorii de încă 21,9 milioane lei.
'Datoriile scadente ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina la data de 31 martie atingeau valoarea de 24.806.380 lei. Dar există facturi pentru produse şi lucrări achiziţionate în trimestru IV 2009 şi trimestrul I 2010 care au ajuns la scadenţă după 31 martie, în valoare de 10.104.512 lei. De asemenea, la această datorie, se adaugă şi suma de 3.800.000 lei, care reprezintă contribuţii pentru salarii nevirate la bugetul consolidat al statului, iar din martie şi până acum s-au mai făcut cheltuieli neachitate, în sumă de circa 8.000.000 lei', a precizat Stănescu.
Acesta a menţionat că vor fi făcute controale economico-finaciare şi la celelalte două spitale din judeţene pe care le va prelua CJ Olt, Spitalul de Pneumoftiziologie Scorniceşti şi Spitalul de Psihiatrie Schitu-Greci, deşi ultimul nu are datorii, iar cel de la Scorniceşti are doatorii mult mai mici decât la Slatina.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Consiliul Judeţean a început demersurile pentru preluarea Spitalului Slatina Consiliul Judeţean Olt a început, miercuri, demersurile pentru preluarea a trei spitale din judeţul Olt, respectiv a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slatina, a Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti şi a Spitalului de Psihiatrie Schitu-Greci.
Olt: CJ a aprobat preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina Consilierii judeţeni au aprobat joi transferul managementului asistenţei medicale a Spitalului Judeţean de Urgenţe Slatina, Spitalului de Psihiatrie Schitu-Greci şi Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti de la Direcţia de Sănătate Publică Olt la Consiliul Judeţean Olt.
Olt: Spitalul de Pneumoftiziologie Scorniceşti va fi transformat în secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina Consilierii judeţeni din Olt au decis joi, cu majoritate de voturi, desfiinţarea Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti şi înfiinţarea în locul lui a unei secţii de pneumoftiziologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina.
Vaslui: După mai multe amânări, CJ a aprobat preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean Vaslui a aprobat, vineri, proiectul de hotărâre privind preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă, după ce, în două şedinţe diferite, consilierii judeţeni amânaseră acest lucru din cauza datoriilor de aproximativ 9 milioane de lei pe care le avea instituţia sanitară.
Vrancea: Oprişan preia spitalele doar atunci când acestea nu vor mai avea datorii Focşani, 14 sept /Agerpres/ - Preşedintele Consiliul Judeţean Vrancea, Marian Oprişan a declarat, marţi, că nu va fi de acord cu preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon' Focşani, precum şi a spitalelor comunale din Vidra şi Dumbrăveni, până când Ministerul Sănătăţii nu va plăti la...
Vaslui: Consiliul Judeţean a amânat preluarea spitalului de urgenţă Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui a amânat, în cadrul şedinţei de vineri, votul pentru aprobarea proiectului de hotărâre cu privire la trecerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui în subordinea autorităţilor judeţene.