Cele mai citite
 


Sindicaliştii cer negocierea personalului TESA din sănătate ce urmează să fie disponibilizat
miercuri, 21 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Funcţionarea tuturor spitalelor mari riscă să fie grav perturbată de reducerea cu peste 50 la sută a salariaţilor TESA, conform unui comunicat de presă al Federaţiei sindicale Solidaritatea Sanitară.
'Încercând să aplice măsuri forţate de reducere a numărului de salariaţi, Ministerul Sănătăţii a elaborat un Proiect de Ordin privind aprobarea normativelor de personal pentru asistenţa medicală spitalicească prin intermediul căruia se încearcă reducerea personalului TESA cu peste 50 la sută', a precizat liderul sindical, Rotilă Viorel.
Conform comunicatului, în forma propusă normativele riscă să perturbe grav funcţionarea unităţilor sanitare, în condiţiile în care nu ţin cont de necesităţile concrete de personal ale acestor unităţi.
'Prin această măsură sunt ameninţate toate unităţile sanitare cu peste 400 de paturi', a mai precizat Rotilă.
Pentru a rezolva această situaţie, la solicitarea FSS a fost programată pentru astazi (n.r.marţi) o întâlnire cu responsabilii din Ministerului Sănătăţii în cadrul căreia sindicaliştii vor încerca să limiteze efectele acestei măsuri excesive.
Sindicaliştii cer ca ponderea peronalului TESA să fie direct proporţională cu gradul de complexitate al fiecărei unităţi sanitare şi cu numărul de paturi pentru a asigura funcţionarea spitalelor la standardele europene.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un normativ nou de personal pentru unităţile sanitare cu paturi Bucureşti, 29 iun /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii a pregătit un nou proiectul de ordin privind modificarea normativului de personal care se va afla postat de marţi pe pagina de web a sa www.ms.ro, secţiunea Dezbatere publică, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei remis AGERPRES.
Mehedinţi: Sindicaliştii de la Spitalul orăşenesc Strehaia protestează Drobeta-Turnu Severin, 17 feb /Agerpres/ - Peste o sută de salariaţi ai Spitalului orăşenesc Strehaia au organizat, joi, un marş de protest pe străzile oraşului în semn de nemulţumire faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de a transforma unitatea în cămin pentru persoanele vârstnice.
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Ministerul Sănătăţii atenţionează medicii de familie să acorde asistenţă medicală pacienţilor de pe listele lor Ministerul Sănătăţii le-a atras atenţia marţi tuturor medicilor de familie că, în conformitate cu contractul pe care îl au încheiat cu casele de asigurări de sănătate, sunt obligaţi să le acorde asistenţă medicală pacienţilor de pe listele lor.
Specializarea femeilor în asistenţă medicală, un proces-cheie de reducere a mortalităţii infantile Investiţiile într-o comunitate a femeilor specializate în asistenţă medicală reprezintă un rol-cheie în procesul de reducere a mortalităţii infantile şi a celei materne, în condiţiile în care, anual, peste 350.000 de femei mor în timpul sarcinii şi al naşterii şi mai mult de opt milioane de copii mor...
Federaţia "Solidaritatea Sanitară": Solicitările sindicaliştilor din Administraţie sunt legitime Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România anunţă că este solidară cu greva declanşată de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie şi consideră că solicitările acesteia sunt legitime şi îndreptăţite, potrivit unui comunicat de presă al organizaţiei.