Cele mai citite
 


O fetiţă albă...din părinţi negri
miercuri, 21 iulie 2010   ::   6 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

O fetiţa albă s-a născut recent din doi părinţi negri, apariţia nou-născutului cu pielea deschisă fiind un fenomen rarisim, dar explicat totuşi de geneticieni, informează cotidianul The Sun.

Tatăl negru al unui nou-născut alb, fetiţa Nmachi, spunea ieri: 'Sunt sigur că este copilul meu...Dar nu ştiu de ce este blondă'. Micuţa Nmachi Ihegboro i-a uimit pe experţii în genetică, care au stabilit că fetiţa nu este un copil albinos.

Alături de tată, Ben, 44 de ani, mama, Angela, 35 de ani, din Woolwich (sudul Londrei), spune: 'Este minunată, un copil uimitor.'

Ben a povestit că, atunci când şi-a văzut fiica, s-a întrebat chiar dacă este a lui. Dar, atunci când ceilalţi copii ai lui, un băiat şi o fată - ambii negri - au început să se învârtească cu drag în jurul micuţei , Ben şi-a apus: 'Sigur că este a mea.'

Micuţa Nmachi, blondă cu ochi albaştri, al cărei nume înseamnă 'Frumuseţea Domnului' în nigeriană, i-a uimit pe geneticieni pentru că nici Ben, nici Angela n-au în familie vreo căsătorie mixtă.

Apariţia bebeluşului alb s-ar putea explica totuşi prin salturi peste generaţii ale genelor care dau culoarea deschisă a pielii, încheie cotidianul.

Notare
Comentarii
de steluta
asa a dat D-zeu sa fie frumoasa.

de carmen
daca ma-ntrebati pe mine ... nu-i a lui

de oana
a facut testul de paternitate?

de brandusa
daca i-a uimit pe geneticieni... primul lucru pe care l-or fi facut o fi fost testul de paternitate (care a iesit negativ dar stirea cu rezultatul nu a mai ajuns pana la noi :-) )

de GEYSS
De fericire si nu numai, o fi folosit si omul ( negru ), vorba lui MIRCEA BADEA si anume : " LAS-O ASA " ! Stim cu totii, ce valoare are O BLONDA in ziua de astazi, iar daca DUMNEZEU ti-a facut un asemenea cadou, mai faci si pe NEBUNU ? Zau asa, daca vine de la DUMNEZEU, sa fie bine primit si sa traiasca MICUTA BLONDA, fericita, pana la adanci batraneti ! GEYSS.

de Catalina
Cu genele de ochi albastri era un exemplu "didactic" la ora de genetica, nu e mare eveniment sa se intample sa se transmita urmasilor fara sa se manifeste. Ar fi trebuit sa scrie cat de rar e un astfel de fenomen legat de genele pt culoarea pielii [adica o gena de piela alba sa se "propage" de la o generatie la alta fara sa se manifeste] ca sa ne dam seama daca intr-adevar avem de ce sa fim uimiti sau nu. Statistic vorbind sigur ca-i posibil, iar parintii probabil nu isi cunosc arborele genealogic cu mai mult de 2-3 generatii in urma. Orisicum, sanatoasa sa fie!

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Privirea nou-născutului poate anunţa probleme de comportament (studiu) Faptul că un nou-născut poate privi un timp mai lung sau mai scurt un obiect sau o persoană ar putea anunţa viitoare probleme de comportament în copilărie - cel puţin aşa arată un nou studiu realizat de o echipă de cercetători italiano-britanică, publicat în Scientific Reports şi menţionat de fr.news...
Argeş: Anchetă în cazul unui nou-născut mort la Spitalul Judeţean de Urgenţă Poliţiştii au început o anchetă în cazul morţii unui nou-născut la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, după ce necropsia efectuată la Serviciul de Medicină Legală (SML) Argeş a indicat că decesul s-a produs în urma unor leziuni cerebrale.
Câinii golden retriever i-au ajutat pe geneticieni să dea de capăt unei boli rare Câinele este cel mai bun prieten al omului şi când este vorba de genetică: datorită unor golden retriever, cercetătorii au reuşit să dea de capăt unei boli de piele congenitale foarte rare, care afectează unii bebeluşi chiar de la naştere, relatează AFP:
Conferința Asociației de Fibroză Chistică din România – Ediția III Fibroza chistică de la nou-născut la adult 17-18 noiembrie 2012, București Houston NPA și Asociația de Fibroză Chistică din România (www.afcr.ro) organizează între 17-18 noiembrie la București cea de-a IIIa ediție a Conferinței AFCR, pe tema “Fibroza chistică de la nou-născut la adult”. Evenimentul se va desfășura la Hotel Ibis Palatul Parlamentului (Str. Izvor 82-84, București)...
Conferința Asociației de Fibroză Chistică din România – Ediția III Fibroza chistică de la nou-născut la adult 17-18 noiembrie 2012, București Houston NPA și Asociația de Fibroză Chistică din România (www.afcr.ro) organizează între 17-18 noiembrie la București cea de-a IIIa ediție a Conferinței AFCR, pe tema “Fibroza chistică de la nou-născut la adult”. Evenimentul se va desfășura la Hotel Ibis Palatul Parlamentului (Str. Izvor 82-84, București)...
Gorj: Un nou-născut suferind de hipoxie, refuzat de Spitalul de Urgenţă din Craiova Reprezentanţii Secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţă din Craiova au refuzat internarea în cadrul secţiei a unui nou-născut din municipiul Târgu-Jiu, motivând că nu mai au locuri, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, şefa Secţiei Maternitate a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu...