Cele mai citite
 


Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a dat asigurări că datoriile spitalelor vor fi plătite
miercuri, 21 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a dat asigurări marţi, la Vaslui, că datoriile spitalelor înregistrate până la data de 31 martie a.c. vor fi plătite în cursul lunii august.
'În luna august vom avea o rectificare bugetară, iar datoriile unităţilor sanitare vor fi plătite. Vorbim aici de datoriile înregistrate de spitale până la 31 martie 2010', a declarat Attila Cseke.
Acesta a mai afirmat că datoriile înregistrate de spitale după data de 31 martie vor fi achitate prin Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate în baza contractelor pe care acestea le au cu fiecare spital în parte.
Ministrul Sănătăţii a fost prezent marţi în judeţul Vaslui, unde a purtat discuţii cu autorităţile judeţene în scopul de a le convinge să semneze protocolul de preluare a Spitalului Judeţean de Urgenţe Vaslui.
Consiliul Judeţean Vaslui a refuzat până acum semnarea protocolului de preluare a unităţii sanitare din cauza datoriilor de peste 8 milioane de lei pe care le are spitalul.
Preşedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalachi, a declarat că nu poate spune ce decizie se va lua în privinţa Spitalului de Urgenţe din Vaslui.
'Domnul ministru nu m-a convins că trebuie să semnez acel protocol. Hotărârea în ceea ce priveşte preluarea unităţii sanitare aparţine consilierilor. Eu mă voi supune deciziei lor. Voi pune însă nişte condiţii, nişte clauze la semnarea protocolului', a spus Mihalachi.
CJ Vaslui se va întruni în şedinţă în data de 30 iulie şi va decide dacă aprobă sau nu preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţe.
CJ Vaslui s-a mai întrunit odată în şedinţă în urmă cu o lună, atunci când a amânat luarea unei decizii.
Spitalul Judeţean de Urgenţe Vaslui este singura unitate sanitară din cele şapte existente în judeţ care nu a fost preluată până la această dată de autorităţile judeţene.
Cinci consilii locale din judeţul Vaslui au semnat în ultima lună protocolul de preluare a şase unităţi sanitare, chiar dacă patru dintre acestea au datorii de peste 4 milioane de lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: CJ a amânat pentru a doua oară preluarea Spitalului de Urgenţe Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui a amânat, în cadrul şedinţei de vineri, preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui.
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.
Ministrul Attila Cseke verifică respectarea termenelor de plată către farmacii Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a avertizat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, conducerile Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) care nu s-au conformat termenelor privind plata facturile la medicamente pe luna iunie 2009.
Ministrul Sănătăţii precizează că la controalele concediilor medicale nu s-au folosit deocamdată poliţişti Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a afirmat, joi, că, până în prezent, nu s-a apelat la poliţişti la controalele efectuate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru verificarea acordării concediilor medicale.
Ministrul Sănătăţii sugerează UNCJR să apeleze inclusiv la management privat pentru spitalele preluate Târgu Mureş, 5 iun /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, prezent la Adunarea Generală a Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România de la Sovata, le-a spus membrilor UNCJR că pot să angajeze firme private care să asigure managementul spitalelor pe care le vor prelua, a declarat, sâmbătă...
MS a solicitat autorităţilor locale finalizarea preluării spitalelor Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, le-a solicitat autorităţilor locale din municipiile Arad şi Caransebeş şi celor ale judeţelor Vaslui şi Vrancea, să finalizeze procedurile pentru încheierea protocoalelor de predare - primire a spitalelor.