Cele mai citite
 


Colegiul Psihologilor din România acuză Ministerul Transporturilor de politică arbitrară faţă de psihologi
miercuri, 21 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Colegiul Psihologilor din România acuză Ministerul Transporturilor de oficializarea unei politici arbitrare faţă de psihologii români.
Preşedintele Colegiului, Mihai Aniţei, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că începând cu anul 2009 politica Ministerului Transporturilor faţă de psihologii români a constat 'într-un lung şir de abuzuri, care au culminat cu încălcarea grosolană a Ordinului Ministrului Transporturilor nr. 922/2007'.
Potrivit acestuia, din cele peste 70 de dosare şi cereri de eliberare a certificatelor de agreere înaintate la începutul anului 2009 de către Colegiul Psihologilor din România, Ministerul Transporturilor nu a soluţionat decât câteva şi acestea pe criterii 'absolut subiective'.
Toate iniţiativele de dialog întreprinse pentru soluţionarea pe cale amiabilă a cererilor vizând obţinerea certificatelor de agreere de către psihologii români au fost finalizate cu eşec din cauza refuzului sistematic şi nemotivat al secretarului general al Ministerului Transporturilor de a aproba emiterea certificatelor de agreere pentru psihologii români, susţine preşedintele Colegiului.
'Suntem în faţa unui abuz evident, având în vedere faptul că reprezentanţii Ministerului Transporturilor refuză atât emiterea certificatelor de agreere către psihologii care au dreptul legal de a le obţine, dar continuă concomitent să emită pe furiş, cu încălcarea dispoziţiilor Ordinului ministrului transporturilor nr. 922/2007, certificate de agreere pentru societăţile comerciale', a subliniat Mihai Aniţei.
Acesta susţine că urmare acestui fapt au de suferit atât psihologii, care nu-şi pot desfăşura activităţile profesionale, cât şi beneficiarii serviciilor psihologice, şoferii şi viitorii şoferi, care trebuie să achite sume exorbitante pentru testarea psihologică unor societăţi comerciale sau unor intermediari, doar pentru că aceştia au certificat de agreere.
Reprezentanţii Colegiului mai spun că ministerul nu a avut în intenţie modernizarea sistemului de evaluare psihologică şi de raportare, aşa cum au declarat reprezentanţii săi, ci au urmărit mereu reglementarea obligării psihologilor de a încheia un contract de colaborare cu unităţile sanitare din subordinea Ministerului Transporturilor şi de a achita acestora fără niciun temei legal un comision de 10 la sută din toate veniturile obţinute în urma desfăşurării activităţii.
Colegiul Psihologilor din România va demara toate procedurile legale, pe calea contenciosului administrativ şi în faţa instanţelor de drept comun în vederea obligării Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii de a emite certificatele de agreere solicitate în mod legal de către psihologi şi refuzate de peste un an de către această instituţie.
Totodată, Colegiul Psihologilor din România va solicita tragerea la răspundere a directorului Direcţiei medicale şi sociale a Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii pentru abuz în serviciu şi obligarea acestuia la plata unor despăgubiri materiale, în solidar cu funcţionarii publici care se fac vinovaţi de neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu, în legătură cu emiterea certificatelor de agreere în termenul legal.
Reprezentanţii Colegiului afirmă că în anul 2010 în România, ţară membră a Uniunii Europene, conceptul de health services (servicii de sănătate) este refuzat în continuare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Colegiul Psihologilor doreşte decontarea directă a serviciilor de recuperare pentru copiii cu tulburări din spectrul autist Colegiul Psihologilor din România (COPSI) solicită reprezentanţilor autorităţilor publice accesul liber al copiilor diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist la serviciile psihologice de recuperare furnizate de psihologi independenţi şi decontarea directă a serviciilor psihologice de recuperare...
Colegiul Psihologilor din România acordă asistenţă psihologică gratuită post-traumă victimelor accidentului din Muntenegru Colegiul Psihologilor din România îşi declară intenţia de a sprijini autorităţile române în cazul accidentului rutier care a avut loc duminică în Muntenegru, prin acordarea asistenţei psihologice gratuite post-traumă pentru victimele şi pentru rudele apropiate ale acestora, informează organizaţia profesională...
Preşedintele CPR, Mihai Aniţei: Este necesar un program naţional privind asistenţa psihologică Un procent de 68,8% dintre români nu au fost niciodată la psiholog, potrivit rezultatelor studiului realizat de Colegiul Psihologilor din România (CPR) în perioada 19 iunie - 1 iulie şi prezentate joi într-o conferinţă de presă.
Colegiul psihologilor cere recunoaşterea şi introducerea în Contractul Cadru a serviciilor psihologice Preşedintele Colegiului Psihologilor din România, prof. univ. dr. Mihai Aniţei, solicită Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate recunoaşterea şi introducerea în Contractul Cadru a serviciilor psihologice.
Serviciile psihologice pentru copiii cu tulburări din spectrul autist şi psihoterapia vor fi decontate Serviciile psihologice pentru copiii diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist şi psihoterapia vor fi decontate începând cu 1 iunie, odată cu intrarea în vigoare a pachetului de servicii medicale de bază şi a Contractului-cadru, a anunţat marţi preşedintele Colegiului Psihologilor din România (CPR)...
Coaliţie a profesionişitlor din sănătate în vederea demarării mişcărilor de protest Colegiul Medicilor din România, Colegiul Medicilor Dentişti, Colegiul Farmaciştilor din România, Colegiul Psihologilor din România, Ordinul Asistenţilor, Sindicatul Sanitas, Camera Federativă a Medicilor din România au constituit joi coaliţia profesioniştilor din sănătate, a anunţat prof. dr. Vasile...