Cele mai citite
 


Africa de Sud va supune 30 la sută din populaţie testului SIDA
miercuri, 21 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Africa de Sud doreşte să supună 30 la sută din populaţie testului SIDA, cu scopul de a impulsiona lupta împotriva acestei boli, a anunţat marţi la Viena ministrul sud-african al sănătăţii, Aaron Motsoaledi, citat de Efe.
Ministrul a declarat la Conferinţa internaţională SIDA 2010 că el şi preşedintele sud-african Jacob Zuma au fost primii care au făcut testul ce va fi extins la 15 din cei 50 de milioane de cetăţeni ai ţării.

'Noi ne-am făcut testul, pentru a elimina stigmatul care planează asupra acestui act medical', a semnalat Motsoaledi în faţa presei.

În şcoli, universităţi şi zonele rurale, liderii locali vor fi îndemnaţi să-şi asume responsabilitatea de a se supune testului pentru a servi drept exemplu în comunitate.

În acest mod, guvernul sud-african estimează că vor fi detectate aproximativ 1,65 milioane de persoane infectate, care se vor adăuga celor 5,7 milioane deja înregistrate.

Motsoaledi a recunoscut că numărul mare de bolnavi a făcut ca sistemul de sănătate publică să se prăbuşească în Africa de Sud.

SIDA 'provoacă sărăcie şi mizerie', a avertizat ministrul, a cărui ţară este una dintre cele mai prospere de pe continentul african, însă una dintre cele mai afectate de epidemia de SIDA.

Motsoaledi a calificat drept 'alarmantă' rata mortalităţii din cauza SIDA în Africa de Sud, susţinând că în ţara sa jumătate din cazurile de
mortalitate infantilă sunt cauzate de virusul HIV.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rolul important al tinerilor în lupta împotriva SIDA, subliniat de prinţul Harry şi Elton John Prinţul Harry şi cântăreţul britanic Elton John au subliniat joi, la a 21-a Conferinţă internaţională asupra SIDA, organizată în Africa de Sud, rolul esenţial al tinerilor în lupta împotriva pandemiei, transmite AFP.
Conferinţa Mondială asupra SIDA: Oportunitate de armonizare a strategiilor pentru combaterea acestui flagel Cea de-a 20 Conferinţă internaţională asupra SIDA, care a avut loc între 20 şi 25 iulie, la Melbourne (Australia), a fost o oportunitate pentru experţi de a se întâlni, a schimba impresii şi a armoniza strategiile pentru combaterea acestui flagel, care a provocat moartea a peste 30 de milioane de oameni...
Ziua mondială de luptă împotriva SIDA: Originea secretă a HIV Virusul Imunodeficienţei Umane (Human Immunodeficiency Virus - HIV) şi boala provocată de acesta, Sindromul Imunodeficienţei Dobândite (SIDA - de la acronimul din limba franceză, Syndrome d'Immuno-Deficience Acquis), păreau să fi apărut din senin atunci când au fost depistate de medici, dar genetica...
John Kerry a sărbătorit naşterea copilului cu numărul un milion fără virusul HIV în Africa Secretarul de stat american John Kerry a sărbătorit, marţi, venirea pe lume luna aceasta a copilului cu numărul un milion fără virusul HIV în Africa, deşi mama acestuia era purtătoare a virusului care provoacă SIDA, informează miercuri AFP.
SIDA: Virusul HIV se transmite în medie cu o frecvenţă de 1/900 de contacte sexuale neprotejate O persoană heterosexuală infectată cu HIV va transmite acest virus unui partener sexual cu o frecvenţă medie de 1/900 de acte sexuale neprotejate, conform unui nou studiu realizat în Africa, transmite LiveScience.com.
SIDA, prima cauză a mortalităţii în rândul adolescenţilor între 10 şi 19 ani în Africa (UNICEF) Pretoria, 18 iul /Agerpres/ - SIDA rămâne "prima cauză a mortalităţii" în rândul adolescenţilor cu vârste între 10 şi 19 ani în Africa, a arătat UNICEF luni, în prima zi a Conferinţei internaţionale asupra SIDA din Africa de Sud, subliniind că "bătălia" împotriva bolii "nu s-a încheiat".