Cele mai citite
 


Prezervativul feminin se impune cu greu, în pofida eficienţei sale
miercuri, 21 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prezervativul feminin, în pofida eficienţei sale egale cu cea a echivalentului său masculin, este mult mai puţin distribuit în lume, au spus reprezentanţi unor ONG-uri la Conferinţa mondială asupra SIDA de la Viena, informează AFP.
'Femeile s-au săturat să ceară permisiunea să-şi salveze viaţa', a declarat ziariştilor Serra Sippel, preşedintă a asociaţiei CHANGE. În 2008, au fost distribuite numai 18,2 milioane de prezervative feminine, faţă de 2,4 miliarde de prezervative masculine. În Africa subsahariană, unde 60% dintre adulţi sunt infectaţi cu HIV, există doar un prezervativ feminin la 300 de femei.

'Prezervativul este pe piaţă de 15 ani, însă tot de 15 ani este subiect de bătaie de joc', a spus o altă participantă la conferinţă. 'Există doar un model disponibil pe piaţă', în timp ce prezervativul masculin se vinde în multe modele, mărimi, culori, adaugă ea, făcând un apel la distribuitori să investească în dezvoltarea altor modele de prezervativ feminin, 'pentru ca femeile să-l poată găsi pe cel care li se potriveşte cel mai bine'.

În plus, prezervativul feminin este destul de scump. 'În Zambia, el costă 50 de cenţi, faţă de un cent cât costă prezervativul masculin', spune o membră a unei alte ONG. 'Este un element foarte important, care le permite femeilor să-şi controleze natalitatea', adaugă un alt participant la adunare.

Un studiu realizat de ONU în 1997 în 40 de ţări arătase că nivelul de acceptare a prezervativului feminin era de 96%. Este mult mai bine acceptat atunci când nu este prezentat ca mijloc de protecţie împotriva SIDA, ci mai degrabă ca mijloc de contracepţie, dar şi ca element de stimulare sexuală. 'Este important ca femeile să aibă dreptul la plăcere în timpul actului sexual', a încheiat ea.

Toţi delegaţii şi ziariştii înscrişi la Conferinţa de la Viena au avut în mapa cu informaţii un eşantion de prezervativ feminin, însoţit de modul de utilizare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studiu privind utilizarea pilulei contraceptive în ţările europene Bucureşti, 1 iul /Agerpres/ - Un studiu pan-european iniţiat de Bayer Schering Pharma a indicat faptul că majoritatea femeilor din Europa cu vârsta cuprinsă între 15 sau 18 ani şi 49 de ani utilizează sau au utilizat pilula contraceptivă.
Un nou studiu în favoarea circumciziei ca mijloc de luptă împotriva SIDA Bărbaţii circumcişi sunt mai puţin dispuşi să facă sex neprotejat, relevă un nou studiu, realizat de cercetători americani, ce susţine circumcizia ca mijloc de luptă împotriva SIDA, relatează AFP.
Internetul - principala sursă de informaţie privind contracepţia, pentru români Internetul este principala sursă de informare privind contracepţia pentru români, relevă un studiu realizat de GfK România, el fiind menţionat de 83% dintre respondenţi.
O pastilă pe zi care previne îmbolnăvirea de SIDA Testat doar pe bărbaţi, medicamentul a redus la jumătate contagierile. În lipsa unui vaccin eficient, a lua zilnic o pastilă folosită în tratamentul împotriva SIDA, ar putea fi cea mai bună formulă pentru a preveni infecţia. Un studiu realizat asupra a 2.500 de homosexuali sănătoşi din şase ţări a demonstrat...
RETROSPECTIVÃ 2102/Topul celor mai interesante zece studii ştiinţifice despre sexualitate Sexualitatea face parte din viaţă şi implicit este obiectul unor studii ştiinţifice, iar anul acesta nu a fost deloc sărac în astfel de realizări ce acoperă subiecte diverse, de la dorinţa de masturbare declanşată hormonal până la partidele de sex încinse în urmă cu zeci de mii de ani între reprezentanţii...
Controlul sarcinii aduce pe lume copii fericiţi Contracepţia în antichitate Încă din cele mai vechi timpuri oamenii au fost preocupaţi de contracepţie. Deşi, unele par greu de imaginat iată câteva din metode folosite de strămoşii noştri: