Cele mai citite
 


Sora vitregă a lui Obama este implicată în lupta anti SIDA în Kenya
miercuri, 21 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Auma Obama, sora vitregă a preşedintelui american, a prezentat activităţile asociaţiei americane CARE în lupta împotriva SIDA în Kenya, marţi, la Viena, pe marginea Conferinţei internaţionale asupra SIDA.
Lupta împotriva acestei maladii este trebuie în continuare adusă în contextul social al populaţiilor vizate şi se bazează în general pe educare şi informare, a subliniat Auma Obama. 'Însă trebuie evitat, mai presus de orice, ca aceste campanii să fie plictisitoare', a adăugat ea, citată de AFP.

Militanta, care are acelaşi tată ca preşedintele american, a vorbit într-o germană perfectă, rezultat al studiilor sale de germanistică. Prezentă alături de ea la conferinţa de presă, preşedinta CARE-USA, Helene Gayle, este totodată şi consilier al preşedintelui Barack Obama.

În Africa 'trebuie să se înveţe, mai presus de orice, să se spună 'nu'', a mai insistat Auma Obama, subliniind necesitatea ca pe acest continent cei mai nevoiaşi, în special femeile, să fie ajutaţi să îşi ia în mâini propriul destin. 'Numai când tinerele femei vor şti ce poate fi făcut ele vor avea forţa să schimbe lucrurile', a explicat ea. Întreaga lume va avea de câştigat în cele din urmă din ajutorul adus femeilor din Africa, a afirmat sora liderului de la Casa Albă.

Pe lângă ajutorul pentru femei, Auma Obama a pus accent pe sprijinul acordat tinerilor. Ea participă în Kenya la o serie de acţiuni de informare şi de prevenţie pe lângă tineri prin intermediul unor activităţi sportive, o acomodare cu subiectul atrăgătoare pentru publicul tânăr, potrivit ei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Obama se va întâlni cu doctori reveniţi din ţările africane afectate de Ebola Preşedintele american Barack Obama şi-a anunţat marţi intenţia de a se întâlni cu doctori care se întorc din sau pleacă spre ţările vest-africane lovite de Ebola, relatează agenţia RIA Novosti.
Barack Obama a autorizat trimiterea de rezervişti în Africa de Vest pentru a participa la lupta împotriva Ebola Preşedintele Statelor Unite ale Americii (SUA), Barack Obama, a autorizat joi Pentagonul să trimită rezervişti în Africa de Vest pentru a lupta împotriva epidemiei de Ebola participând la crearea unei infrastructuri logistice necesare, relatează AFP.
Obama lansează un plan ce vizează reducerea cu un sfert a infectărilor cu HIV în SUA Preşedintele american Barack Obama a lansat marţi primul plan naţional de luptă împotriva SIDA, în vederea diminuării cu 25 la sută a numărului anual de infectări, informează AFP.
Barack Obama: Ar mai putea apărea cazuri de Ebola în SUA până la eradicarea epidemiei în Africa de Vest Preşedintele american Barack Obama a declarat miercuri că ar mai putea fi semnalate cazuri individuale de Ebola în SUA până la eradicarea epidemiei din ţările din Africa de Vest, transmite Reuters.
SUA-Franţa, 'o alianţă transformată' (articol semnat de Barack Obama şi Francois Hollande) Problema nucleară iraniană, securitatea în Africa, cooperarea economică: înainte de vizita preşedintelui francez Francois Hollande în SUA, cei doi lideri de stat au detaliat axele colaborării dintre ţările lor, într-un articol scris în exclusivitate pentru Le Monde şi Washington Post.
Mii de persoane demonstrează la Viena pentru drepturile bolnavilor de SIDA Mai multe mii de persoane au defilat marţi seară în centrul Vienei pentru a solicita mai multe drepturi pentru bolnavii de SIDA, pe marginea celei de a XVIII-a conferinţe internaţionale asupra maladiei organizate în capitala austriacă până vineri, relatează AFP.