Cele mai citite
 


Mii de persoane demonstrează la Viena pentru drepturile bolnavilor de SIDA
joi, 22 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai multe mii de persoane au defilat marţi seară în centrul Vienei pentru a solicita mai multe drepturi pentru bolnavii de SIDA, pe marginea celei de a XVIII-a conferinţe internaţionale asupra maladiei organizate în capitala austriacă până vineri, relatează AFP.
Cortegiul s-a deplasat pe celebra arteră Ring în sunet de fluiere, vuzuzele şi tambururi, manifestanţii fiind îmbrăcaţi în triocouri portocalii cu o panglică roşie, simbol al luptei împotriva SIDA.

Pe pancarte, scrise în limbi de la engleză până la vietnameză, puteau fi citite mesaje precum 'drepturile omului pentru toată lumea', 'putem să o facem', 'destul cu vorbele, vrem acţiune' sau chiar 'nu acordului de liber schimb UE-India, vieţile noastre nu sunt de vânzare'.

În fruntea protestatarilor s-a aflat Michel Sidib?, director al ONUSIDA, Julio Montaner, director al Societăţii internaţionale privind SIDA, organizatoare a conferinţei internaţionale, şi Michel Kazaşkin, director executiv al Fondului mondial împotriva SIDA, al tuberculozei şi al paludismului.

'Chiar dacă am dispune de resurse şi de tehnologie, nu am avea accesul universal al bolnavilor la tratamente fără respectarea drepturilor omului', a declarat Michel Kazaşkin.

Auma Obama, sora vitregă a preşedintelui american Barack Obama, care activează pentru asociaţia americană Care din Kenya, a fost şi ea prezentă la defilare şi a schiţat câţiva paşi de dans împreună cu alţi manifestanţi.

Manifestanţii s-au deplasat până în Piaţa Eroilor, în faţa fostului palat imperial, unde o serie de persoane urmează să ia cuvântul. Apoi în acest loc va avea loc un concert al cântăreţei britanice Annie Lennox, angajată şi ea în lupta împotriva SIDA.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sora vitregă a lui Obama este implicată în lupta anti SIDA în Kenya Auma Obama, sora vitregă a preşedintelui american, a prezentat activităţile asociaţiei americane CARE în lupta împotriva SIDA în Kenya, marţi, la Viena, pe marginea Conferinţei internaţionale asupra SIDA.
Concert gratuit la Conferinţa Fondului Mondial de luptă împotriva sida şi a epidemiilor din Canada Cântăreţul american Usher, grupurile canadiene de indie rock Metric şi Half Moon Run vor fi capetele de afiş ale concertului gratuit ce va fi organizat în luna septembrie la Montreal, cu ocazia conferinţei donatorilor pentru lupta împotriva sida şi a epidemiilor. Organizaţia Global Citizen a anunţat...
Rolul important al tinerilor în lupta împotriva SIDA, subliniat de prinţul Harry şi Elton John Prinţul Harry şi cântăreţul britanic Elton John au subliniat joi, la a 21-a Conferinţă internaţională asupra SIDA, organizată în Africa de Sud, rolul esenţial al tinerilor în lupta împotriva pandemiei, transmite AFP.
Ziua Mondială Anti SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni Bucureşti, 30 nov /Agerpres/ - Ziua Internaţională de Luptă împotriva SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni şi evenimente, ocazie cu care se va face un apel pentru continuarea efortului de combatere a virusului HIV prin finanţarea programelor de prevenire şi tratament.
Dâmboviţa: Fundiţă umană pentru a marca Ziua Mondială de Luptă împotriva SIDA Târgovişte, 30 nov /Agerpres/ - Elevi de la Colegiul Naţional Constantin Cantacuzino din Târgovişte au realizat, marţi, o fundiţă umană pe platoul din faţa Prefecturii Dâmboviţa, pentru a marca Ziua Mondială de Luptă împotriva SIDA.
Obama lansează un plan ce vizează reducerea cu un sfert a infectărilor cu HIV în SUA Preşedintele american Barack Obama a lansat marţi primul plan naţional de luptă împotriva SIDA, în vederea diminuării cu 25 la sută a numărului anual de infectări, informează AFP.