Cele mai citite
 


Bihor: Transparenţă la examenul de admitere la FMF Oradea
joi, 22 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie (FMF) din cadrul Universităţii Oradea, prof. dr. Gheorghe Bumbu, a invitat, în premieră, reprezentanţii presei la pregătirea examenului de admitere din acest an, pentru a asigura transparenţă maximă şi corectitudine la concurs.
Presa a avut acces în clădirea facultăţii miercuri dimineaţa, între orele 7,00 şi 9,00, şi a asistat la formalităţile necesare pentru buna organizare a examenului. A avut loc tragerea la sorţi a membrilor comisiilor care stabilesc subiectele, a persoanelor care supraveghează în săli, dar şi a membrilor comisiei de evaluare a lucrărilor şi comisiei de soluţionare a eventualelor contestaţii.
Potrivit secretarului ştiinţific al FMF Oradea, conf. univ. Ovidiu Burtă, procedura este identică anilor precedenţi, dar ''inedit'' este faptul că are loc ''la vedere'', în prezenţa ziariştilor, pentru a se evita discuţiile şi 'pentru a fi eliminată orice suspiciune care ar putea să planeze şi eventualele acuzaţii sau reclamaţii''.
''Cred că în ultimii zece ani nu a fost o aşa concurenţă ca şi în acest an. Repet, s-a dorit să fie această transparenţă pentru a elimina orice suspiciune care ar putea să mai planeze. Şi un lucru important: examenul de la Oradea se dă în aceeaşi zi în care se dă şi la Cluj şi la Timişoara. Până acum se mai spunea că la Oradea se dă separat, adică în altă zi, pentru a oferi o şansă candidaţilor căzuţi la Cluj sau Timişoara să îşi găsească loc de studiu la Oradea. Ei, anul acesta, cei care au ales FMF Oradea au venit direct. Eu consider că acest lucru se bazează pe credibilitatea noastră care este în creştere'', a precizat dr. Burtă.
Examenul de admitere la FMF Oradea va avea loc miercuri în două etape, iar lucrările vor fi corectate până vineri.
Pentru anul universitar 2010-2011, la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea s-au înscris 739 de candidaţi pe 440 de locuri scoase la concurs, 239 de locuri cu taxă şi 201 bugetate. Majoritatea a optat pentru specializarea de Medicină generală, adică 180 de candidaţi pe 100 de locuri, dintre care 95 bugetate şi 5 locuri cu taxă.
La Farmacie s-au înscris 128 de candidaţi, 85 la Asistenţă medicală generală, 65 la Medicină dentară, 58 la Tehnică dentară, 54 la Medicină în limba engleză, 54 la Balneofiziokinetoterapie şi recuperare. Nu mai puţin de 115 candidaţi doresc să-şi continue studiile la Asistenţă medicală generală, Balneofiziokinetoterapie şi recuperare, Radiologie şi Imagistică, Tehnică dentară, adică absolvenţii de colegii care doresc continuarea pregătirii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Lucrări de examen la medicină, deschise în faţa presei Decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie (FMF) Oradea, prof. Gheorghe Bumbu, i-a invitat joi pe reprezentanţii presei locale şi centrale să participe, la sediul facultăţii, la deschiderea şi identificarea lucrărilor de examen ale candidaţilor.
Bihor: Prima admitere prin teste-grilă la Facultatea de Medicină Oradea Prodecanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie (FMF) Oradea, prof. univ. dr. Gheorghe Mermeze, a anunţat miercuri că, din acest an, această unitate de învăţământ superior va organiza, pentru prima dată, examen de admitere sub forma testelor-grilă, în limba română şi limba engleză.
UMF Cluj organizează admitere pentru facultăţile de Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" începe luni înscrierile pentru admitere, care va avea loc în data de 25 iulie 2016, pentru trei programe de studiu.
Bihor: Conferinţă naţională la Facultatea de medicină din Oradea dedicată uroginecologiei Prima ediţie a Conferinţei Naţionale în Urologie şi Uroginecologie - UROGYN 2011, organizată de Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea în perioada 21-26 noiembrie, a marcat vineri, înfiinţarea unei noi subspecializări - uroginecologia, demers susţinut de decanul FMF Oradea, prof. univ. Gheorghe...
Bihor: Clinică de medicină dentară, inaugurată la FMF Oradea Decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie Oradea, prof. univ. dr. Gheorghe Bumbu, a inaugurat vineri, alături de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Cristian Anton Irimie şi rectorul Cornel Antal, Clinica de Medicină Dentară, un departament nou al specializării de stomatologie, echipat cu aparatură...
Bihor: Admitere pe locuri suplimentate la Facultatea de Medicină din Oradea Universitatea din Oradea a anunţat marţi că organizează o nouă sesiune de admitere la patru specializări ale Facultăţii de Medicină şi Farmacie.