Cele mai citite
 


Femeile supraponderale, sfătuite să slăbească înainte de a rămâne însărcinate
joi, 22 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Femeile obeze ar trebuie să se supună unui regim de slăbire înainte de a concepe un copil, deoarece obezitatea creşte riscul unei naşteri premature, susţin experţii canadieni, citaţi miercuri de Efe.
Femeile cu exces de greutate prezintă o probabilitate de până la 30 la sută mai mare de a naşte înainte de cele 37 de săptămâni de gestaţie, potrivit unui studiu realizat de o echipă de la McMaster University din Hamilton (Ontario, Canada), publicat în British Medical Journal.

La rândul lor, bebeluşii prematuri prezintă un risc mai mare de a muri sau de a suferi de o serie întreagă de boli şi handicapuri.

Potrivit profesorului Sabaratnam Arulkumaran, preşedintele Colegiului Regal de Obstetrică şi Ginecologie din Marea Britanie, 'obezitatea maternă este un motiv de preocupare din cauza consecinţelor negative pe care le are atât pentru mamă, cât şi pentru copil'.

'Poate produce boli cardiovasculare, diabet sau pre-eclampsie, deoarece sarcina are posibilitatea de a agrava toate aceste manifestări', explică omul de ştiinţă.

Totuşi, nu este suficient doar ca viitoarele mame să slăbească, deoarece sunt mulţi factori în discuţie, susţine Colegiul Regal al Moaşelor.

'Se hrănesc bine? Au acces la săli de gimnastică sau la piscine? Există o serie de contexte sociale de care trebuie să se ţină seama', a spus Janet Fyle, purtător de cuvânt al moaşelor britanice.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Consumul de cafea contribuie la menţinerea greutăţii după un regim de slăbire (studiu) Menţinerea greutăţii după un regim de slăbire este adesea cea mai complicată parte a întregului proces de scădere în greutate. Un nou studiu pune în evidenţă rolul cafelei în păstrarea siluetei, scrie marţi metronews.fr.
Dieta, activităţile fizice şi alăptarea copilului ajută mămicile să slăbească Multe femei continuă după ce nasc să păstreze câteva kilograme în plus, acumulate în perioada în care au fost însărcinate. Pierderea surplusului de kilograme de după sarcină este legată de trei puncte importante a căror relevanţă începe chiar dinainte de a da naştere: kilogramele câştigate în timpul...
Dr. Horatiu Albu: „Singurul mod dovedit stiintific pentru slabire si controlul greutatii este de a creste gradul de sanatate” In Romania, obezitatea afecteaza peste 20% dintre romanii cu varsta peste 18 ani, conform ultimului studiu realizat de Asociatia Romana pentru Studiul Obezitatii. Ce se petrece la nivel de celula atunci cand ne ingrasam? Raspunsul il ofera Medicina Ortomoleculara prin Dr. Horatiu Albu, presedintele...
Regimurile de slăbire sunt incriminate într-un raport realizat de specialişti francezi Regimurile alimentare sunt serios incriminate de o echipă de medici, într-un raport publicat joi şi citat de cotidianul Le Parisien.
Pierderea în greutate şi un somn sănătos, dublul avantaj al consumului de proteine (studiu) Un regim alimentar bogat în proteine contribuie la pierderea în greutate, îmbunătăţind în acelaşi timp şi calitatea somnului, două efecte care se asociază, rezultând o sănătate mai bună - arată un studiu publicat în The American Journal of Clinical Nutrition şi preluat de passionsante.be.
Meditaţia poate favoriza pierderea în greutate (studiu) Un regim reuşit constă în alimentaţie echilibrată, activitate fizică regulată, dar şi în meditaţie, o echipă de cercetători americani descoperind recent efectele acestei tehnici mentale asupra pierderii în greutate, scrie actusante.net.