Cele mai citite
 


SUA: Medicamentul Avastin, folosit împotriva cancerului mamar, recomandat a fi retras de pe piaţă
joi, 22 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O comisie de experţi din SUA a recomandat Agenţiei pentru Alimentaţie şi Medicamente (FDA) să retragă de pe piaţă produsul Avastin (bevacizumab), folosit în tratamentul împotriva cancerului mamar, transmite miercuri Efe.
Un număr de 12 din cei 13 experţi care formează comisia s-au pronunţat împotriva medicamentului, considerând că acesta nu produce ameliorări în ceea ce priveşte starea de sănătate a pacientelor care suferă metastază de cancer mamar, în schimb are numeroase efecte secundare.

Recomandarea comisiei nu are caracter obligatoriu, dar FDA ţine cont în general de sfaturile sale.

FDA a aprobat utilizarea medicamentului, produs de compania farmaceutică elveţiană Roche, în 2008, după ce un test a arătat că prelungea cu până la cinci luni perioada după care boala urma să se agraveze.

Cu toate acestea, testele realizate mai recent nu au demonstrat că pacientele care utilizează acest medicament au supravieţuit mai mult timp.

Pe de altă parte, medicamentul şi-a demonstrat efectele secundare, cum ar fi creşterea tensiunii arteriale sau niveluri anormale de leucocite în sânge.

Medicamentul este folosit, totodată, şi pentru combaterea cancerului de colon, plămâni, rinichi sau creier.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
FDA a inceput procedura de evaluare in regim de urgenta in vederea inregistrarii Perjeta in tratamentul cancerului mamar incipient HER2-pozitiv, inainte de interventia chirurgicala Administratia Statelor Unite pentru Alimente si Medicamente (FDA) a acceptat cererea depusa de Roche pentru extinderea indicatiei de utilizare a Perjeta (pertuzumab), ca tratament neoadjuvant, inainte de interventia chirurgicala, la pacientii cu cancer mamar incipient HER2-pozitiv. FDA a inceput procedura...
Cancerul de sân: Experţii americani s-au pronunţat împotriva medicamentului Avastin Experţii dintr-o comisie independentă consultată de Agenţia americană pentru medicamente (FDA) s-au pronunţat miercuri în unanimitate împotriva menţinerii pe piaţă a medicamentului Avastin, produs de laboratoarele elveţiene Roche, şi destinat tratării cazurilor avansate de cancer de sân, transmite AFP...
Medicament ce creşte durata de viaţă a pacientelor care suferă de cancer avansat de col uterin Un proiect prezentat la cea de-a 49-a reuniune anuală a Asociaţiei Americane de Oncologie Clinică (ASCO), care se desfăşoară între 2 şi 4 iunie la Chicago, demonstrează că pacientele cu cancer de col uterin în stare avansată şi recurentă tratate cu Bevacizumab (Avastin), combinat cu chimioterapie, trăiesc...
În SUA a fost omologat un nou tratament împotriva cancerului pulmonar Autorităţile din domeniul sănătăţii din SUA au anunţat la începutul acestei săptămâni că au dat undă verde grupului farmaceutic elveţian Roche pentru comercializarea medicamentului său Alecensa destinat tratării cancerului pulmonar, scrie leparisien.fr.
Experţi americani recomandă începerea screening-ului pentru cancerul de sân de la vârsta de 50 de ani Femeile care nu au un risc crescut cunoscut de cancer de sân ar trebui să înceapă după vârsta de 50 de ani să facă screening mamografic de două ori pe an până la vârsta de 74 de ani, potrivit unei recomandări finale emise marţi de un grup de lucru influent din SUA, informează xinhuanet.com.
Un raport american cere întărirea reglementărilor în vederea combaterii medicamentelor falsificate Lupta împotriva fenomenului crescând pe care îl reprezintă falsificarea medicamentelor impune înăsprirea reglementărilor în ce priveşte distribuţia farmaceutică în SUA şi o cooperare sporită pe plan internaţional, conchide un raport al Institutului american pentru medicină /IOM/, făcut public miercuri...