Cele mai citite
 


COPAC reclamă scăderea accesului pacienţilor la medicamente
joi, 22 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) a adresat o scrisoare deschisă preşedintelui României, Traian Băsescu, primului ministru Emil Boc, ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, în care atrage atenţia asupra faptului că noul mecanism de compensare a medicamentelor obligă mulţi pacienţi să rămână fără tratament.
Reprezentanţii COPAC spun în documentul amintit că deşi au atras atenţia în nenumărate rânduri CNAS asupra 'urmărilor catastrofale pe care le va avea noul sistem de compensare al medicamentelor', nu au fost luaţi în seamă. Ei mai spun că pentru medicamentele din farmacii coplata nu a crescut cu 10%, aşa cum anunţase conducerea CNAS ci, în medie, cu 125%.
'Domnule Preşedinte, Domnule Prim Ministru şi Domnule Ministru al Sănătăţii facem apel la dumneavoastră să nu ne lăsaţi să murim! Avem încredere în Domniile Voastre că veţi reuşi să interveniţi pentru a pune punct bătăii de joc la care suntem supuşi în mod constant, că veţi face ceea ce din punct de vedere moral este just. În situaţia economică actuală, când veniturile populaţiei sunt diminuate considerabil, ajutaţi-ne să nu renunţăm la medicamentele de care avem nevoie. Sunt sute de mii de pacienţi care pleacă din farmacii şi de la medici plângând pentru că nu-şi mai pot lua reţeta care îi ţine în viaţă. Sunt zeci de mii de părinţi care nu-şi mai pot menţine copiii pe tratament deoarece li s-a tăiat gratuitate a. Suntem obligaţi să plătim cu sănătatea noastră pentru a acoperi frauda de 400 mil EUR anunţată public de către conducerea CNAS. Nu înţelegem de ce incapacitatea domniilor lor de a limita aceste scurgeri din sistem trebuie acoperită din buzunarul pacienţilor şi nu înţelegem de ce pacienţii trebuie să intre în mormânt înainte de vreme, doar pentru că CNAS nu poate opri hoţiile despre care vorbeşte', se arată în scrisoarea deschisă.
Reprezentanţii pacienţilor cer anularea Ordinului CNAS nr.615/30/06/2010 şi mai cer ca autorităţile să vegheze ca CNAS să lucreze în interesul pacienţilor şi nu împotriva lor.
COPAC face 'un apel disperat' la preşedintele României: 'În calitate de mediator între stat şi societate, să nu ne lăsaţi să murim!'
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
COPAC dezaprobă intenţia Guvernului de a introduce coplata în sistemul sanitar Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) nu este de acord cu intenţia Guvernului de a introduce coplata în sistemul sanitar, susţinând că această măsură contravine Legii Sănătăţii şi afectează pacienţii cu venituri mici.
COPAC sprijină pacienţii nemulţumiţi de costurile medicamentelor Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) atrage atenţia asupra situaţiei extrem de grave în care au ajuns pacienţii nevoiţi să plătească mult mai mult pentru tratamente după ce a fost schimbat mecanismul de compensare al medicamentelor.
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Premierul Boc a acceptat propunerea UDMR pentru funcţia de ministru al Sănătăţii Prim-ministrul Emil Boc a acceptat, miercuri, propunerea Uniunii Democrate Maghiare din România /UDMR/ de nominalizare a medicului Ritli Ladislau în funcţia de ministru al Sănătăţii, a declarat pentru AGERPRES ministrul Mediului, Borbely Laszlo.
COPAC critică CNAS că nu informează pacienţii despre preţurile medicamentelor Bucureşti, 30 aug /Agerpres/ - Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România consideră că demersurile CNAS prin care se urmăreşte impunerea unor noi biruri pentru pacienţi sunt rezultatul unui sistem politic căruia nu-i mai pasă, condamnând la moarte mii de oameni aflaţi în suferinţă...
Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de numire a lui Ritli Ladislau în funcţia de ministru al Sănătăţii Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul de numire a medicului Ritli Ladislau în funcţia de ministru al Sănătăţii, informează Administraţia Prezidenţială.