Cele mai citite
 


Buzău: Nereguli la dosarele a jumătate dintre persoanele cu dizabilităţi
joi, 22 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O comisie mixtă formată din inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Buzău au verificat prin sondaj aproape 800 de persoane cu dizabilităţi din 14 localităţi, aproape jumătate dintre dosare prezentând diverse nereguli.
'Am plecat de la un eşantion de 775 de dosare din cele aproape 6.000 de dosare de pensionări pe caz de boală existente în 14 localităţi mari, care reprezintă 60 la sută din populaţia judeţului. La 340 dintre acestea comisia mixtă a remarcat diverse probleme sau nereguli', a declarat miercuri pentru Agerpres prefectul judeţului Buzău, Paul Beganu.
Potrivit sursei citate, cele mai multe nereguli s-au găsit la persoanele cu dizabilităţi de vedere, unde legislaţia nu este foarte clară, iar evaluarea medicală este mai complexă.
'Dosarele aveau multe piese lipsă, de la ancheta socială, la recomandarea medicului de familie', a mai spus prefectul Paul Beganu, care a precizat că 'deocamdată nu s-a impus nici o sancţiune contravenţională'.
Prefectul de Buzău a mai declarat că a solicitat autorităţilor de resort revizuirea în termen de 30 de zile a peste 200 de dosare, reevaluarea medicală a peste 100 de persoane cu handicap, dar şi informarea acestora asupra drepturilor pe care le au conform legii, cum ar fi dreptul la legitimaţie gratuită de călătorie.
Controalele vor continua şi în celelalte 73 de localităţi, în judeţul Buzău fiind în evidenţă peste 9.000 de persoane cu diverse grade de handicap.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: Comisie de anchetă a CJ pentru verificarea situaţiei de la secţia de pediatrie a Spitalului judeţean Managerul general al Spitalului judeţean de urgenţă Buzău, dr.Marius Anastasiu, a refuzat, luni, să comenteze imaginile prezentate de televiziuni în care mai mulţi copii internaţi la secţia de pediatrie sunt legaţi de paturi, motivând că ''este un fapt minor faţă de problemele mari cu care se confruntă...
Buzău:Preşedintele CJ: Recomandările DSP au început deja să fie implementate Concluziile raportului Direcţiei de Sănătate Publică Buzău sunt similare cu cele prezentate de comisia de anchetă constituită la nivelul Consiliului Judeţean, iar recomandările acestei instituţii au început deja să fie implementate, a declarat, miercuri, preşedintele CJ Buzău, Marian Cristinel Bîgiu...
Buzău:O nouă comisie de anchetă în urma scandalului de la Spitalul judeţean O comisie de anchetă a cazului copiilor legaţi de paturi de la Spitalul judeţean, formată şi din consilieri ai opoziţiei, a fost aprobată, joi, în şedinţa ordinară a CJ Buzău.
Buzău: Aproape 30 de unităţi de învăţământ funcţionează în spaţii improprii Aproape 30 din cele peste 600 de unităţi de învăţământ din judeţul Buzău funcţionează în cămine culturale, primării sau localuri improvizate.
Prahova: Nereguli depistate de inspectorii DSP la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova au depistat o serie de nereguli la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, unde Ministerul Sănătăţii a declanşat o anchetă în urma unor declaraţii ale medicului primar de chirurgie generală Dan Oprea apărute în presă privind condiţiile în care...
Vaslui: Peste o mie de dosare ale persoanelor cu handicap trebuie reevaluate Aproximativ 1.000 de dosare din judeţul Vaslui trebuie reevaluate, a rezultat în urma campaniei naţionale de control privind încadrarea în grad de handicap grav şi accentuat a persoanelor adulte neinstituţionalizate la sfârşitul lunii decembrie 2010.