Cele mai citite
 


Constanţa: Anchetă în cazul unui posibil focar de toxiinfecţie alimentară la un hotel din Eforie
joi, 22 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Constanţa a demarat o anchetă, după ce, miercuri, cinci turişti, printre care trei copii, cazaţi la un hotel din staţiunea Eforie Nord, au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, cu simptome specifice unei toxiinfecţii alimentare.
Directorul DSP Constanţa, Constantin Dina, a declarat, pentru AGERPRES, că turiştii s-au prezentat iniţial la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, dar au fost trimişi, ulterior, la unitatea medicală de specialitate pentru tratarea toxiinfecţiei alimentare, toţi cinci fiind 'perfuzaţi'.
'Au spus că au mâncat îngheţată, pe 19 (iulie - n.r.), şi o ciorbă cu smântână, pe 20. E un focar familial şi, momentan, se fac anchete de către epidemiologi şi de lucrători ai Direcţiei de control în sănătate care au plecat la Hotelul Europa pentru a recolta probe. Pacienţii au spus că au mâncat la restaurantul hotelului', a precizat şeful DSP Constanţa.
Directorul Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, Stela Halikidis, a declarat pentru AGERPRES că nu a fost necesară menţinerea în unitatea medicală a celor cinci pacienţi, ei fiind externaţi după acordarea îngrijirilor medicale corespunzătoare.
Potrivit medicilor, în acest sezon estival mai mulţi pacienţi, cazuri izolate, s-au prezentat la Spitalul de Boli Infecţioase, acuzând vărsături, greaţă, dureri de cap, frisoane, simptomatologie specifică toxiinfecţiei alimentare, însă nu s-au înregistrat cazuri grave. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Un nou focar de toxiinfecţie alimentară depistat de DSPJ Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului (DSPJ) Constanţa a informat vineri, într-un comunicat de presă că a fost determinat un nou focar de toxiinfecţie alimentară, soldat cu îmbolnăvirea a nouă copii, la Complexul turistic "La Peşte", din Oraşul Năvodari.
Prahova: Alţi şase elevi cu simptome de toxiinfecţie după consumul de lapte şi corn, numărul total ajungând la 48 Şase elevi de la şcoala din comuna prahoveană Ceraşu prezintă, marţi seară, simptome ale unei toxiinfecţii alimentare, la faţa locului aflându-se mai multe echipaje SMURD şi ale ambulanţei, numărul copiilor suspectaţi de toxiinfecţie după consumul de lapte şi corn ajungând la 48.
UPDATE Prahova:Alţi şase elevi cu simptome de toxiinfecţie după consumul de lapte şi corn, numărul total ajungând la 48 Şase elevi de la şcoala din comuna prahoveană Ceraşu prezintă, marţi seară, simptome ale unei toxiinfecţii alimentare, la faţa locului aflându-se mai multe echipaje SMURD şi ale ambulanţei, numărul copiilor suspectaţi de toxiinfecţie după consumul de lapte şi corn ajungând la 48.
UPDATE Prahova: 13 elevi cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară la un liceu din Breaza Ploieşti, 4 dec/ Agerpres/- Un număr de 13 elevi de la un liceu din localitatea prahoveană Breaza sunt evaluaţi, vineri după-amiază, de medici după ce aceştia au prezentat simptome specifice toxiinfecţiei alimentare.
Braşov: Anchetă la Făgăraş după ce mai mulţi copii şi adulţi au făcut toxiinfecţie alimentară Braşov, 11 mai/Agerpres/- Direcţia Sanitară Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov şi Direcţia de Sănătate Publică DSP Făgăraş au deschis o anchetă, după ce 24 de persoane, din care 21 de copii, au ajuns marţi seara la Spitalul Municipal din Făgăraş cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară...
DSP Arad: Copiii de la şcoala din Şiria au suferit o toxiinfecţie alimentară cauzată de stafilococul auriu Direcţia de Sănătate Publică Arad a stabilit că cei 23 de elevi de la Şcoala specială cu clasele I - VIII din comuna Şiria au ajuns la spital pentru a primi îngrijiri medicale din cauza unei toxiinfecţii alimentare determinate de prezenţa stafilococului auriu.