Cele mai citite
 


Cristi Minculescu a fost scos de la terapie intensivă
miercuri, 8 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 8 aprilie /Agerpres/ - Solistul trupei Iris, Cristi Minculescu, a fost scos de la secţia de terapie intensivă a Spitalului Universitar din oraşul german Regensburg şi va intra într-o perioadă efectivă de recuperare, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, managerul trupei, Cosmin Nicoară.

"Azi (vineri - n.r.) a fost scos de la terapie intensivă şi va intra într-o perioadă efectivă de recuperare, care va cuprinde exerciţii fizice, alimentaţie normală", a declarat Cosmin Nicoară, adăugând că artistul are o stare destul de bună.

Medicii de la Spitalul Universitar din oraşul german Regensburg au dat publicităţii, săptămâna trecută, un comunicat prin care arătau că operaţia de transplant de ficat la care a fost supus Cristi Minculescu a fost un succes. Atât Cristi, cât şi soţia sa, Rodica, sunt bine, iar ficatul donat a început deja să funcţioneze.

Solistul trupei Iris a mai fost supus altor trei operaţii, din cauza mărimii diferite dintre ficatul extirpat şi grefa de la soţia sa. Şi de aceste operaţii artistul a trecut cu bine.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a declarat, pe 24 februarie, că toate costurile operaţiei de transplant de ficat vor fi decontate din fondul asigurărilor de sănătate.

Trupa Iris a fost înfiinţată în 1976 de Nuţu Olteanu (chitară) şi Emil Brando (bass), cărora li s-a alăturat bateristul Nelu Dumitrescu. Trupa a trecut prin numeroase schimbări de formulă, cea mai reprezentativă fiind cea care a avut în componenţă cuplul de chitarişti Nuţu Olteanu - Adrian Ilie, solist fiind Cristian Minculescu.
Formula actuală (din 1986) a formaţiei îi include pe Valter Popa (chitară), Nelu Dumitrescu (baterie), Doru "Boro" Borobeică (bass), Cristian Minculescu (voce). AGERPRES/ (Florentina Simion)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE Ministrul Sănătăţii: Toţi copiii de la 'Marie Curie' cu sindrom hemolitic-uremic - în stare mai bună Toţi copiii internaţi la Spitalul "Marie Curie" cu sindrom hemolitic-uremic (SHU) sunt în stare mai bună, doar unul singur mai fiind pe Secţia de Terapie Intensivă, a anunţat, duminică, ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu.
Ministrul Sănătăţii a inaugurat Departamentul de terapie intensivă al Spitalului Universitar Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a inaugurat, sâmbătă, Departament de terapie intensivă al Spitalului Universitar, care va deveni funcţional după ce vor fi achiziţionate paturile necesare şi monitoarele.
Nicolăescu: Am cerut Societăţii Române de Terapie Intensivă propuneri pentru a atrage mai mulţi medici ATI Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, vrea atragerea unui număr cât mai mare de medici ATI în sistem, în acest sens solicitând Societăţii Române de Terapie Intensivă să facă propuneri.
Ministrul Sănătăţii a vizitat spitalul Victor Babeş Bucureşti - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a vizitat, sâmbătă, Spitalul de Boli Infecţioase şi Boli Tropicale "Victor Babeş" din Capitală, în urma unui raport primit de la Centrul pentru Boli Transmisibile care evidenţează o creştere a infecţiilor acute respiratorii, a declarat pentru AGERPRES, purtătorul...
Metoda "split liver" folosită pentru transplant de ficat la doi adulţi, în premieră La Institutul Clinic Fundeni - Centrul pentru Chirurgie Generală şi Transplant de Ficat, echipa condusă de prof. dr. Irinel Popescu a efectuat, în premieră pentru România, două transplanturi de ficat utilizând tehnica "split liver" la doi adulţi.
PMP solicită ministrului Sănătăţii demiterea managerului Spitalului de Arşi şi a şefului Secţiei de Terapie Intensivă Partidul Mişcarea Populară solicită demisia de urgenţă sau demiterea de către ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a managerului Spitalului de Arşi din Capitală şi a şefului Secţiei de Terapie Intensivă a unităţii medicale.