Cele mai citite
 


Legile anti-gay din Asia-Pacific favorizează propagarea SIDA (ONU)
joi, 22 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Legile care incriminează relaţiile sexuale între homosexuali în vigoare în regiunea Asia-Pacific, favorizează propagarea SIDA la nivele 'alarmante', a arătat miercuri o agenţie a ONU de la Viena, relatează AFP.
'Nouăsprezece din cele 48 de ţări din regiunea Asia-Pacific continuă să incrimineze relaţiile sexuale între bărbaţi', potrivit unui raport al Programului de Dezvoltare al ONU /UNDP/ prezentat cu ocazia celei de-a 18-a Conferinţe internaţionale privind SIDA, care se derulează în cursul acestei săptămâni la Viena.

'Aceste legi duc în mod frecvent la abuzuri şi încălcări ale drepturilor omului. Astfel, prevalenţa HIV a atins cote alarmante la bărbaţii care au relaţii sexuale cu bărbaţi şi cu transsexuali în multe ţări din regiune', potrivit raportului.

Un raport mai recent, realizat la cererea UNDP şi a Coaliţiei APCOM specializate în sănătatea homosexualilor, a stabilit că incriminarea relaţiilor homosexuale şi a transsexualilor a dus la? privarea acestor persoane de tratamente antisida şi de asistenţă medicală. De aceea, el recomandă abolirea 'acestor legi represive şi a practicilor discriminatorii'.

Oficialul APCOM, Shivananda Khan, a afirmat că se poate evita contaminarea cu HIV dacă 'fiecare cetăţean va avea acces la servicii medicale, indiferent de orientările sexuale'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Asistenţa medicală acordată grupurilor vulnerabile, cheia combaterii tuberculozei, afirmă două agenţii europene de sănătate Două agenţii europene de sănătate au subliniat, într-un raport dat publicităţii joi, necesitatea mai multor programe orientate spre grupurile vulnerabile - cum ar fi persoanele fără adăpost, consumatorii de droguri şi imigranţii din ţările cu rate ridicate de tuberculoză - pentru a reduce răspândirea...
Un centru de asistenţă medicală va fi deschis în Ferentari şi face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a cartierului Un centru care va sigura asistenţă medicală persoanelor care locuiesc în cartierul bucureştean Ferentari va fi inaugurat în curând, demersul fiind parte a programului Proiectul Ferentari, a anunţat joi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.
Concluziile unui raport DSP Vaslui - asistenţă medicală primară precară, criză de medici de familie Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a prezentat, miercuri, în cadrul Şedinţei Grupului de Dialog Civic, un raport privind situaţia cabinetelor de medicină de familie din judeţul Vaslui, concluzionând că asigurarea asistenţei medicale primare este una precară.
SUA: asistenţă medicală mai puţină pe bani mai mulţi; speranţă de viaţă sub media OCDE Un nou studiu privind îngrijirea medicală demonstrează că s-ar putea să nu primeşti ceea ce plăteşti dacă te internezi într-un spital american, relatează Daily Mail în ediţia de joi, citând un studiu al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).
Ziua Mondială împotriva SIDA s-a desfăşurat în 2011 sub sloganul 'Zero noi infecţii HIV' Ziua Mondială împotriva SIDA, care se marchează pe data de 1 decembrie, s-a desfăşurat, în 2011, sub sloganul "Zero noi infecţii HIV", un scop care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială...
Specializarea femeilor în asistenţă medicală, un proces-cheie de reducere a mortalităţii infantile Investiţiile într-o comunitate a femeilor specializate în asistenţă medicală reprezintă un rol-cheie în procesul de reducere a mortalităţii infantile şi a celei materne, în condiţiile în care, anual, peste 350.000 de femei mor în timpul sarcinii şi al naşterii şi mai mult de opt milioane de copii mor...