Cele mai citite
 


Constanţa: 700 de salariaţi ai spitalului judeţean riscă să fie disponibilizaţi
joi, 22 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 700 dintre cei aproximativ 1.900 de salariaţi ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa riscă să îşi piardă locurile de muncă, conform propunerii de restructurare şi reorganizare a unităţii făcute de noul Consiliul de Administraţie (CA) constituit după ce unitatea medicală a fost preluată de Consiliul Judeţean (CJ).
Directorul medical al spitalului judeţean, dr. Liliana Tuţă, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că propunerea referitor la noua organigramă urmează să fie analizată de medicii şefi de secţii şi de sindicalişti, iar o decizie finală ar putea fi luată în şedinţa CA programată să se desfăşoare pe 29 iulie.
'Aşteptăm propuneri de la ei, prin care să ne putem încadra în bugetul pe care îl avem acum, pe baza contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate. (...) Dacă vom obţine o suplimentare la nivelul plăţilor de anul trecut, nu vom fi nevoiţi să respectăm această nouă organigramă. Dar dacă nu există soluţii financiare, nu avem alte soluţii decât să facem restructurări', a afirmat reprezentanta SCJU Constanţa.
Potrivit acesteia, printre persoanele disponibilizate ar putea fi şi 19 medici, 229 de asistente medicale şi 30 de infirmiere, cu toate că 'nimeni nu doreşte să dea afară din personalul sanitar'.
Spitalul judeţean se confruntă cu un deficit de circa 2 milioane de lei pe lună.
'Până luna trecută produceam servicii în valoare de 75-77 miliarde de lei vechi pe lună prin internări şi încă 15 miliarde de lei vechi pe lună pe foi de zi. Aşadar, produceam servicii în jur de 90-95 miliarde de lei vechi pe lună şi primeam 70 - 75 de miliarde de lei vechi pe lună', a menţionat directorul medical al spitalului judeţean.
SCJU Constanţa este cea mai mare unitate medicală din judeţ, cu o capacitate de 1.300 de paturi, şi trebuie să asigure servicii medicale şi turiştilor aflaţi pe litoral în sezonul estival.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, sancţionat de Casa de Asigurări de Sănătate din cauza unor nereguli Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost sancţionat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, în urma unor nereguli constatate în unitatea medicală, a declarat, joi, directorul CJAS Gorj, Daniel Bondoc.
Alba: Sedii neaccesibilizate pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii Alba Iulia, 8 iul /Agerpres/ - Unele instituţii publice din Alba, cum ar fi Casa de Asigurări de Sănătate sau Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale, nu au înălţimea ghişeelor la un nivel accesibil persoanelor cu dizabilităţi locomotorii, acestea fiind situate chiar şi la un metru şi jumătate.
Managerul Spitalului Judeţean Bihor reclamă Casa de Asigurări de Sănătate pentru subfinanţare cu bună-ştiinţă Managerul celui mai mare spital din judeţul Bihor, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea, dr. Gheorghe Carp, a reclamat, vineri, relaţia cu Casa de Asigurări de Sănătate despre care susţine că generează subfinanţarea spitalului pentru cel puţin 700 de cazuri lunar.
CASMB: Serviciile acordate răniţilor de la Colectiv pentru perioada de urgenţă, decontate; ulterior, fiecare caz va fi analizat Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) precizează că toate serviciile acordate celor 30 de răniţi în incendiul de la clubul Colectiv, pentru perioada de urgenţă, au fost decontate.
Alba: Trei unităţi sanitare, propuse spre reorganizare Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Alba propune transformarea celor trei unităţi sanitare din judeţ propuse spre reorganizare în secţii externe ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia (spitalele din Baia de Arieş şi Ocna Mureş), respectiv ambulatoriu integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă...
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.