Cele mai citite
 


Maramureş: Spitalul Vişeu de Sus a trecut la primărie
joi, 22 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
După lungi tergiversări, Spitalul orăşenesc din Vişeul de Sus a trecut în subordinea primăriei, deşi în urmă cu trei săptămâni consilierii locali au refuzat preluarea din motive financiare.
Consilierul judeţean Mircea Ciocan (PNL) a declarat, miercuri, că membrii Consiliului Local Vişeu de Sus au aprobat trecerea unităţii medicale în subordinea primăriei.
'În mapa comisiei de sănătate nu a fost nici un fel de document referitor la spitalul orăşnesc Vişeu de Sus. De altfel, în ultima şedinţă a Consiliului Local Vişeu de Sus s-a aprobat cu unanimitate de voturi preluarea Spitalului Orăşenesc. În acest context, nu mai face obiectul unei hotârâri de Consiliul Judeţean. Aşa că primăria va administra spitalul cum consideră necesar', a spus Mircea Ciocan.
Iniţial, Consiliul Local Vişeu de Sus a refuzat să preia singurul spital orăşenesc de aproape 1.000 de locuri, cu peste 500 de salariaţi.
Consilierii locali au motivat că resursele financiare puţine ar face imposibilă administrarea unităţii medicale, în condiţii optime, însă în final au decis că singura variantă viabilă constă în preluarea spitalului. În cazul care Consiliul Local refuza să preia spitalul orăşenesc, Prefectura Maramureş se pregătea să atace în contencios deciza consiliului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Primăria Vişeu refuză preluarea spitalului orăşenesc Baia Mare, 1 iul /Agerpres/ - Consiliul Local din oraşul Vişeu de Sus nu doreşte preluarea spitalului orăşenesc din cauza cheltuielilor mult prea mari cu întreţinerea.
Maramureş: Spitalul orăşenesc Vişeu are datorii de 150.000 lei Spitalul orăşenesc Vişeu de Sus a acumulat în ultimele luni datorii către diverşi furnizori de servicii în sumă de 150.000 de lei iar Consiliul Local a refuzat preluarea în administraţie a unităţii sanitare.
Maramureş: Serviciile de urgenţă a spitalelor din Vişeul de Sus şi Borşa, acceptate la finanţare Spitalul de Recuperare Borşa şi Spitalul Orăşenesc din Vişeu de Sus vor primi finanţare din partea Ministerului Sănătăţii, începând cu luna aprilie, pentru realizarea unor Compartimente de primiri Urgenţe (CPU) , precizează un comunicat al Prefecturii Maramureş, remis, joi, AGERPRES.
Maramureş: Spitalul orăşenesc Vişeu de Sus, obligat să se restrângă într-o singură clădire Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Maramureş (CAS) au propus administraţiei Spitalului orăşenesc din Vişeul de Sus comasarea activităţilor medicale pentru a scăpa de datorii, costurile ridicate legate de funcţionare datorându-se faptului că serviciile medicale sunt disipate în mai multe clădiri...
Maramureş: Părinţii unui copil de 3 ani decedat îi acuză pe medicii Spitalului din Vişeu de Sus Un copil în vârstă de 3 ani din localitatea Săcel a murit pe fondul unei insuficienţe respiratorii, intrând în stop cardio-respirator după ce a fost internat în Spitalul orăşenesc din Vişeu de Sus, iar părinţii susţin că vina pentru decesul micuţului o poartă medicii care n-au fost în măsură să intervină...
Maramureş: SMURD a împlinit trei ani de activitate în judeţ ISU Maramureş a marcat, marţi, trei ani de la înfiinţarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Maramureş, în această perioadă personalul serviciului fiind permanent la datorie, 24 de ore din 24 şi intervenind cu profesionalism şi promptitudine pentru salvarea celor aflaţi la nevoie...