Cele mai citite
 


Călăraşi: Peste 530 de copii din judeţ, vaccinaţi împotriva tuberculozei
joi, 22 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 530 de copii născuţi în prima jumătate a acestui an şi care nu au fost imunizaţi până la această dată împotriva tuberculozei au fost vaccinaţi în campania de recuperare, în centrele din judeţul Călăraşi.
Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Călăraşi remis miercuri AGERPRES, în intervalul 15 - 21 iulie, 538 de copii restanţieri, cu domiciliul în judeţul Călăraşi, au fost recuperaţi la vaccinarea BCG.
Joi va continua vaccinarea copiilor din localităţile Cuza Vodă, Independenţa, Alexandru Odobescu, Vlad Ţepeş, Gălbinaşi, Sohatu, Vasilaţi, Frăsinet, Valea Argovei, Budeşti şi Crivăţ, iar vineri, a celor din Grădiştea, Ciocăneşti, Frumuşani, Ileana şi Tămădău.
Copiii din localităţile unde nu s-a desfăşurat vaccinarea până în prezent şi care nu sunt planificaţi nici pentru zilele de joi şi vineri vor fi vaccinaţi conform planului în primele două zile ale săptămânii viitoare.
Copiii care se vaccinează în altă parte decât la medicul de familie de care aparţin, anterior prezentării la centrele de vaccinare vor fi examinaţi de medicii de familie de care aparţin iar la prezentarea copilului la centrul de vaccinare este obligatoriu ca părinţii sau aparţinătorii să deţină bilet de trimitere simplu pe care sintagma?'se poate vaccina BCG' semnifică faptul că s-a efectuat examinarea copilului şi starea clinică şi antecedentele vaccinale permit recuperarea la vaccinare a copilului.
Campania de vaccinare este planificată pe localităţi până în data de 27 iulie, se mai precizează în comunicatul citat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Călăraşi: Încă 122 de copii au fost vaccinaţi împotriva tuberculozei Alţi 122 de copii născuţi în prima jumătate a acestui an şi care nu au fost imunizaţi până acum împotriva tuberculozei au fost vaccinaţi, marţi, în cadrul campaniei de recuperare, în centrele din judeţul Călăraşi, a informat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, medicul epidemiolog Camelia...
Călăraşi: Peste 780 de copii din judeţ, vaccinaţi împotriva tuberculozei Un număr de 782 de copii care nu au fost imunizaţi împotriva tuberculozei au fost vaccinaţi de la începutul campaniei de recuperare până în prezent în centrele din judeţul Călăraşi, informează într-un comunicat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Călăraşi.
Călăraşi: Alţi 100 de copii din judeţ, vaccinaţi împotriva tuberculozei Alţi o sută de copii născuţi în prima jumătate a acestui an şi care nu au fost imunizaţi până la această dată împotriva tuberculozei au fost vaccinaţi joi în campania de recuperare, în centrele din judeţ, informează joi printr-un comunicat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Călăraşi.
Călăraşi: Peste 320 de copii au fost vaccinaţi împotriva tuberculozei Peste 320 de copii născuţi în prima jumătate a acestui an şi care nu au fost imunizaţi până la această dată împotriva tuberculozei au fost vaccinaţi în campania de recuperare derulată în centrele din judeţul Călăraşi.
Călăraşi: Campanie de vaccinare antituberculoză a copiilor neimunizaţi până acum Campania de vaccinare a copiilor născuţi în intervalul ianuarie-iunie şi care nu au fost imunizaţi până la această dată împotriva tuberculozei va începe joi în judeţul Călăraşi.
Călăraşi: Peste 190 de eleve din judeţ, vaccinate împotriva cancerului de col Un număr de 196 de eleve din clasele a VI-a şi a VII-a au fost imunizate în judeţul Călăraşi în campania de vaccinare anti-HPV.