Cele mai citite
 


O femeie din Italia, în faza terminală a maladiei 'vacii nebune'
joi, 22 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O femeie de 42 din oraşul italian Livorno se află în comă la spitalul local, fiind în faza terminală a maladiei 'vacii nebune' sau sindromul Kreutzfeldt-Jakob, acesta fiind al doilea caz de acest gen înregistrat în Italia după anul 2002, informează miercuri ediţia online a cotidianului Corriere della Sera.
Rămân necunoscute circumstanţele în care femeia a contractat această boală, a cărei perioadă de incubaţie este de aproximativ 6-7 ani, însă este cert că femeia, mamă a unui copil de 4 ani, este infectată cu acest microb care se transmite la om prin consumul de carne de vită bolnavă de encefalopatie spongiformă bovină (BSE). Cazul femeii fusese menţionat de Ministerul Sănătăţii de la Roma ca o posibilă infectare cu 'boala vacii nebune' încă din octombrie 2009, iar în ultimele luni femeia a acuzat mai multe probleme neurologice, hotărând până la urmă să se trateze la institutul neurologic 'Besta' din Milano, unde a fost confirmată existenţa maladiei, însă medicii nu au reuşit să oprească progresia acesteia în ciuda mai multor tratamente. Ea s-a internat zilele trecut e la spitalul din Livorno, fiindu-i administrate medicamente care să o ajute să înfrunte cu demnitate boala aflată în faza terminală.

Varianta umană a maladiei 'vacii nebune' a apărut în urmă cu 14 ani în Marea Britanie, între 1996 şi 2000 fiind înregistrate cele mai multe cazuri, atât la bovine, cât şi la oameni. În ultimii ani, răspândirea maladiei a înregistrat un important regres, chiar săptămâna trecută comisarul european pentru sănătate, John Dalli, declarând că Europa a ieşit învingătoare din lupta cu maladia, în 2009 fiind identificate numai 59 de animale infectate în toate fermele din UE.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Boala vacii nebune face o victimă în Italia Sindromul Kreutzfeldt-Jakob, cunoscut sub numele popular de 'boala vacii nebune', a făcut o victimă în Italia - o femeie de 44 de ani, care a decedat la Livorno, în regiunea Toscana, anunţă joi agenţiile internaţionale de presă, între care şi Ansa, citând declaraţii ale unor oficiali din domeniul sănătăţii...
Boala vacii nebune: Rusia ridică embargoul asupra cărnii britanice după 26 de ani Rusia a decis joi să ridice embargoul asupra importurilor de carne de vită şi de oaie provenind din Marea Britanie, impus acum 26 de ani din cauza epidemiei cauzate de 'boala vacii nebune', potrivit autorităţilor sanitare ruse, citate de France Presse.
'Boala vacii nebune': Un caz descoperit într-o fermă din Elveţia Un caz de encefalopatie spongiformă bovină (ESB, cunoscută şi sub numele de boala vacii nebune) a fost diagnosticat la o fermă din Elveţia, în cantonul Berna, a informat luni într-un comunicat Biroul Veterinar Federal, relatează AFP.
Alertă sanitară în Canada: Două cazuri de meningită şi un caz de encefalopatie spongiformă bovină O campanie de vaccinare împotriva meningitei a fost lansată vineri la o universitate din Nova Scotia (estul Canadei), după două cazuri confirmate ale acestei boli, relatează AFP.
Ministerul Sănătăţii recomandă consumul de ciuperci din cultură Ministerul Sănătăţii recomandă consumul exclusiv de ciuperci din cultură şi nu din flora spontană a pădurilor, se arată într-un comunicat de presă transmis marţi.
Marea Britanie vrea să aducă medici generalişti din UE, inclusiv din România Cea mai mare firmă de recrutare de doctori specializaţi în medicină generală din Marea Britanie intenţionează să angajeze până la 1.000 de medici în următorii patru ani, în special din România, Ungaria, Portugalia şi Spania, pentru a acoperi o parte din necesarul de specialişti, relatează luni Daily...