Cele mai citite
 


Umbrelele parasolare, protecţie insuficientă împotriva cancerului pielii /studiu/
vineri, 23 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Umbrela nu asigură complet protecţia pe plajă împotriva razelor soarelui, rezultând diferite forme de cancer al pielii şi cataracte, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Valencia, citat de AFP.
Parasolarele protejează de radiaţiile directe, dar nu şi de reverberaţii şi 34 % dintre periculoasele raze ultraviolete ating astfel cearşaful de baie în părţile laterale, indică studiul publicat de ziarul Photochimie et Photobiologie.

Pentru acest studiu, cercetătorii au plasat un captator de raze ultraviolete sub un parasolar cu raza de 80 cm, la înălţimea de un metru şi jumătate.

Cu scopul de a se asigura protecţia de radiaţiile ultraviolete pe plajă, în afară de umbrele, medicii recomandă utilizarea cremei antisolare, portul unei pălării şi a îmbrăcăminţii adecvate, precum şi evitarea orelor la care razele soarelui încălzesc cel mai tare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Umbrelele de plajă nu elimină radiaţiile solare O echipă de cercetători de la Universitatea din Valencia (UV) a verificat că umbrelele de plajă filtrează doar 34% din radiaţiile ultraviolete. Studiul publicat în revista Photochemistry and Photobiology, arată că umbrelele de soare interceptează întregul flux solar care vine de la soare, dar nu şi radiaţia...
Cafeina poate preveni cancerul de piele (studiu) Cafeina poate preveni unele forme de cancer de piele, arată un studiu realizat pe şoareci, care explică mecanismul de protecţie la nivel molecular, informează AFP.
Pastilele anticoncepţionale au permis evitarea a 200.000 de cazuri de cancer uterin în ultimii zece ani (studiu) Pastilele anticoncepţionale constituie un element de protecţie împotriva cancerului de endometru (sau cancer uterin), care au permis evitarea a circa 200.000 de cazuri de cancer de acest tip în ultimii zece ani în ţările dezvoltate - este concluzia la care a ajuns un studiu realizat de cercetători britanici...
Tipul de hrană ar duce la modificarea genelor (studiu) Cercetători britanici au făcut o descoperire uimitoare: nutrienţii ingeraţi ar modifica funcţionarea celulară şi, prin urmare, producerea proteinelor, fenomen care ar influenţa direct genele, relatează metronews.fr.
Un tratament anti-leucemie ar putea da rezultate şi împotriva cancerului de pancreas Un tratament folosit pentru a trata leucemiile şi limfoamele ar putea eficientiza, de asemenea, chimioterapiile menite să combată cancerul de pancreas, unul dintre cele mai letale forme de cancer, potrivit unui studiu ale cărui concluzii au fost prezentate miercuri la Barcelona, relatează AFP.
Loţiunile de plajă cu factor de protecţie mare scad riscul de melanom cu 33% (studiu) Folosirea loţiunilor de plajă cu factor de protecţie solară mare poate contribui la scăderea riscului de melanom cu 33%, în comparaţie cu produse similare cu un factor de protecţie mai mic, arată Science Daily care citează un studiu publicat miercuri.