Cele mai citite
 


Nou tratament al cancerului sanguin, testat cu succes
vineri, 23 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un nou tratament testat pe pacienţii bolnavi de cancer al sângelui, care nu mai aveau alte opţiuni terapeutice, a dat rezultate încurajatoare, potrivit unei echipe de medici şi cercetători francezi, citate de AFP.
Rezultatele testului clinic cu acest nou tratament pe 17 pacienţi bolnavi de leucemii sau limfoame în recidivă au fost publicate miercuri în revista americană Science Translational Medicine. Noul tratament, pus la punct cu succes de echipa franceză, constă în injectarea de limfocite (tip de globule albe) tratate în prealabil pentru a spori acţiunea lor anticanceroasă. În tratarea prealabilă se elimină o fracţiune din limfocitele injectate - regulatoare T - pentru că aceasta inhibă acţiunea anticanceroasă a celorlalte limfocite.

'La o treime dintre pacienţi, tratamentul a avut efecte antitumorale benefice, înregistrându-se o remisie de lungă durată a bolii, care era refractară la terapiile disponibile', a explicat AFP doctorul Maury de la spitalul 'Henri Mondor', coordonator al testului.

Leucemiile şi limfoamele fac parte din cancerele care pot fi tratate prin înlocuirea totală a măduvei osoase a pacientului bolnav cu cea a unui donator sănătos. Efectul anticanceros al grefei de măduvă osoasă se bazează pe înlocuirea completă a măduvei osoase bolnave cu cea a donatorului, dar şi pe injectarea, în momentul transplantului, de celule imunitare provenite de la acelaşi donator. Aceste celule - în special limfocitele - pot, în anumite condiţii, să elimine celulele canceroase ale pacientului.

Totuşi, grefa de măduvă osoasă nu vindecă totdeauna cancerul. Din acest motiv, echipa de medici şi cercetători francezi s-a gândit să înlăture din celulele injectate grupul de globule albe, limfocitele regulatoare T, care le împiedică pe celelalte să atace cancerul. Acest nou tratament terapeutic a permis accelererea atacului la 12 din cei 17 pacienţi, ajungându-se la 'o remisie durabilă a cancerului sanguin la cinci dintre ei, de peste doi ani în medie', a spus doctorul Maury.

Această tehnică, în curs de îmbunătăţire, ar putea fi extinsă şi la alte forme de cancer, încheie el.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cercetători americani propun grefe de măduvă osoasă fără chimioterapie, mai puţin periculoase Grefe de de măduvă osoasă fără chimioterapie, prin urmare mai puţin periculoase, vor fi în curând posibile, au anunţat cercetători americani care le-au testat cu succes pe şoareci, relatează AFP.
O formă de cancer a fost vindecată cu ajutorul virusului rujeolei (studiu) O formă de cancer la măduva osoasă a fost pentru prima dată vindecată cu ajutorul injectării unei doze masive de virus modificat al rujeolei, relatează vineri AFP citând revista Mayo Clinic Proceedings, care a publicat un studiu elaborat de cercetători din Statele Unite, unde s-a reuşit recent această...
Cercetătorii lucrează la dezvoltarea unui test de sânge 'universal' care ar putea depista cancerul Cercetători din Marea Britanie lucrează la dezvoltarea unui test de sânge "universal" pentru a detecta cancerul. Denumit Lymphocyte Genome Sensitivity, testul a fost aplicat până acum pe pacienţi cu melanom, cancer pulmonar şi cancer de colon, identificând acurateţe stările maligne şi precanceroase,...
Cancerul la sân: Celulele adipoase pot modifica celulele canceroase, făcându-le mai agresive (studiu) Celulele adipoase ar putea modifica celulele canceroase ale sânului, făcându-le mai agresive, arată un nou studiu, care urmează să fie prezentat în cursul acestei săptămâni la congresul Asociaţiei americane de cancerologie, scrie site-ul maxisciences.com.
Un tratament anti-leucemie ar putea da rezultate şi împotriva cancerului de pancreas Un tratament folosit pentru a trata leucemiile şi limfoamele ar putea eficientiza, de asemenea, chimioterapiile menite să combată cancerul de pancreas, unul dintre cele mai letale forme de cancer, potrivit unui studiu ale cărui concluzii au fost prezentate miercuri la Barcelona, relatează AFP.
Cercetători americani au creat în laborator celule stem modificate genetic pentru a ucide cancerul Cercetători de la Harvard Medical School au creat în laborator celule stem modificate genetic pentru a ucide tumorile canceroase cerebrale.