Cele mai citite
 


Sălaj: Medic sancţionat cu retragerea dreptului de a elibera certificate de concediu medical
vineri, 23 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Unui medic din Sălaj i-a fost reziliată convenţia privind eliberarea certificatelor de concediu medical ca urmare a 'neregulilor majore' constatate în urma unui control al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj privind respectarea legalităţii în ceea ce priveşte modul de completare şi eliberare de către prescriptori a actelor amintite.
'Pot să spun că la unul dintre medici au fost constatate nereguli majore în ceea ce priveşte eliberarea certificatelor de concedii medicale, aceste nereguli constând în faptul că acest medic nu respectă cronologia datelor de eliberare a certificatelor medicale, data eliberării certificatului medical nu corespunde cu data şi numărul de înregistrare în registrul de consultaţii a prezenţei pacientului în cabinetul medical pentru consultaţie şi faptul că certificatele medicale eliberate sunt consemnate în fişa de consultaţii şi în registrul de consultaţii fără a se specifica seria şi numărul acestuia, aşa cum prevede legislaţia în domeniu', a precizat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele CAS Sălaj, Claudiu Bârsan.
Potrivit acestuia, pentru aceste nereguli, medicului i-a fost aplicată cea mai dură sancţiune, adică rezilierea convenţiei privind eliberarea certificatelor de concedii medicale încheiată cu CAS Sălaj.
Medicul de familie sancţionat avea circa 1.800 de pacienţi, aceştia fiind acum obligaţi să îşi găsească un alt medic în cazul în care se îmbolnăvesc şi doresc eliberarea unui certificat medical.
Anterior, alţi şase medici prescriptori de certificate de concedii medicale au fost amendaţi cu câte 5.000 de lei, ca urmare a neregulilor constate de CAS Sălaj cu prilejul controalelor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Amenzi pentru medicii care prescriu concedii medicale Şase medici prescriptori de certificate de concedii medicale dintr-un total de 73 controlaţi de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj au fost amendaţi cu câte 5.000 de lei, ca urmare a neregulilor constatate.
Olt:Peste 12.200 concedii medicale, patru medici sancţionaţi Medicii din judeţul Olt au eliberat de la începutul anului până în prezent 12.225 certificate de concedii medicale, iar în urma verificărilor începute de reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Olt patru medici au fost sancţionaţi cu câte o mie de lei.
Sălaj: Nereguli la Serviciul de Ambulanţă Un control efectuat de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj la Serviciul de Ambulanţă a scos la iveală o serie de nereguli, printre care probleme privind modul de completare a jurnalelor de bord pentru maşinile din dotare sau lipsa documentelor justificative pentru atestarea calităţii de asigurat...
Suceava: Sancţiuni contravenţionale pentru concedii medicale în neregulă Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a aplicat 20 de sancţiuni contravenţionale medicilor care au eliberat concedii medicale fără respectarea prevederilor legale.
Sălaj: Farmacie închisă pentru nereguli în eliberarea medicamentelor compensate O farmacie din Şimleu Silvaniei a fost închisă după ce un control recent al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) şi Gărzii Financiare Sălaj, efectuat la cererea Instituţiei Prefectului, a scos la iveală faptul că unitatea elibera reţete compensate şi gratuite pe tot parcursul unei luni, dar le înainta...
Sălaj: Numărul concediilor medicale, la jumătate faţă de începutul anului Numărul concediilor medicale acordate lunar sălăjenilor este, în prezent, aproape jumătate din cel înregistrat la începutul anului, una dintre cauze fiind, în opinia reprezentanţilor Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj, controalele efectuate la medicii prescriptori şi amenzile aplicate.