Cele mai citite
 


Sălaj: Dublare a cererilor pentru carduri de sănătate
vineri, 23 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul persoanelor care solicită un Card European de Asigurări Sociale de Sănătate s-a dublat în perioada verii, comparativ cu solicitările din sezonul rece, potrivit precizărilor făcute joi, în cadrul unei conferinţe de presă, de Claudiu Bârsan, preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj.
'În perioda de vară există tot mai multe solicitări (pentru Cardurile Europene de Asigurat - n.r.). Dacă în perioda anterioară, în cursul iernii, sunt în medie 10-15 pe zi, acum numărul cererilor se dublează, 30-35, ajungând şi la 50 în unele zile. După cum ştiţi, aceste carduri se eliberează gratuit şi acoperă riscurile îmbolnăvirii din cazuri de forţă majoră pe teritoriul Uniunii Europene. Sunt asigurări de sănătate, practic, pe teritoriul Uniunii Europene', a declarat Bârsan.
Pentru eliberarea cardului, asiguratul trebuie să depună o cerere la sediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate. Cererea trebuie însoţită de o copie după buletinul sau cartea de identitate (certificat de naştere pentru minorii sub 14 ani) şi de dovada calităţii de asigurat pe ultimii cinci ani.
Cardul se emite în şapte zile lucrătoare de la data înregistrării cererii, fiind valabil pentru o perioada de şase luni, în orice ţară a Uniunii Europene.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele CAS Sălaj speră că toţi medicii de familie vor semna contractul-cadru Preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj, Claudiu Bârsan, are convingerea că toţi medicii de familie din judeţ vor semna în cele din urmă noile contracte-cadru cu instituţia pe care o reprezintă, chiar dacă, până în prezent, doar circa 30 din cei 117 medici şi-au manifestat în scris această...
Sălaj: Directorul Casei de Asigurări de Sănătate a fost demis Directorul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj, Claudiu Bârsan, a fost demis din funcţie printr-un ordin al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, eliberarea din funcţie fiind valabilă pentru toţi şefii caselor de sănătate din ţară.
Sălaj: CAS face publică repartizarea paturilor ce urmează să fie reduse în judeţul Sălaj Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) au făcut publică, miercuri, în cadrul unei întâlniri cu managerii spitalelor din judeţ, repartizarea celor 130 de paturi care urmează să fie reduse la nivelul judeţului Sălaj.
Sălaj: Casa de Sănătate nu mai are fonduri pentru tratamente stomatologice gratuite sau compensate Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj nu mai decontează, începând cu luna aprilie, tratamente stomatologice gratuite sau compensate, întrerupând relaţiile contractuale pe care le avea cu 30 de medici stomatologi din judeţ datorită lipsei fondurilor pentru această activitate, potrivit anunţului făcut...
Sălaj: Director interimar la Casa de Asigurări de Sănătate Directorul de Relaţii Contractuale al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj, Marius Tăutu, a fost numit joi pe postul de director general interimar al instituţiei menţionate, după ce cu o zi înainte fostul director Cladiu Bârsan primise un ordin de revocare din funcţie.
Sălaj: Suplimentare a numărului de paturi din spitale finanţate de Casa de Asigurări Numărul de paturi contractate de unităţile spitaliceşti cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj pentru anul 2013 va fi cu 20 mai mare decât cel prevăzut iniţial în strategia naţională, suplimentarea realizându-se, în principal, pentru o fundaţie specializată în activităţi medicale de recuperare...