Cele mai citite
 


Obezii germani, acuzaţi de subminarea sistemului de sănătate al ţării
vineri, 23 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Experţi de la Institutul pentru studierea problemelor de sănătate din Munchen au ajuns la concluzia că germanii obezi apasă cu greutatea lor nu doar pe structura proprie, ci şi pe sistemul naţional de sănătate, relatează Bild.
Potrivit experţilor, cel puţin zece la sută din suma totală alocată domeniului sănătăţii este cheltuită pentru lupta cu bolile provocate de greutatea excesivă. Anual, aceasta înseamnă peste 17 miliarde de euro.

Printre bolile cele mai răspândite provocate de obezitate se numără diabetul, bolile cardiovasculare, insuficienţa cardiacă, cancerul de colon, cel al prostatei şi cel mamar. În afară de aceasta, oamenii supraponderali au nevoie mai des ca alţii de ajutorul psihologilor, fără a mai vorbi despre faptul că spitalele sunt nevoite să cumpere echipament medical, inclusiv mese de operaţie, capabile să susţină greutăţi mari.

Potrivit Departamentului Federal de Statistică al Germaniei, 51,4 la sută dintre germani sunt supraponderali. Reprezentanţii caselor de asigurări medicale şi-au exprimat deja îngrijorarea în legătură cu acest lucru: numărul de supraponderali, mai ales în rândul tinerilor, este în creştere, cheltuielile pentru tratarea bolilor provocate de obezitate sunt, de asemenea, în creştere, în timp ce contribuţiile la sănătate au rămas aceleaşi.

În acest context, experţii de la Munchen vorbesc despre inevitabila majorare a contribuţiilor la sănătate, iar reprezentantul Uniunii Creştin-Democrate, Marco Wanderwitz, a declarat că oamenii care duc un mod de viaţă nesănătos şi, drept consecinţă, suferă de obezitate ar trebui să plătească contribuţii mai mari decât alţi cetăţeni.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
REDUCEREA EXCESULUI DE GREUTATE SI A OBEZITATII Excesul ponderal si obezitatea reprezinta acumularea in exces de grasimi la nivelul organismului uman. Si excesul de greutate, si obezitatea prezinta un risc pentru sanatate, acestia fiind factori majori de risc pentru o serie de boli cronice: diabetul zaharat tip 2, bolile cardiovasculare, cancerul...
Bolile cardiovasculare, principala cauză de morbiditate şi mortalitate Bucureşti, 11 feb /Agerpres/ - Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de morbiditate şi mortalitate în România şi în Europa, a declarat dr. Camelia Diaconu, joi, cu ocazia lansării campaniei 'O inimă sănătoasă iubeşte mai mult'.
Insomniile şi insuficienţa cardiacă ar fi corelate, potrivit unui studiu recent Riscul de a dezvolta o insuficienţă cardiacă ar fi de trei ori mai mare (353%) la persoanele care suferă de tulburări ale somnului, arată un studiu norvegian apărut miercuri în revista 'European Heart Journal', preluat de ediţia franceză a Huffington Post.
OMS: Dereglementarea pieţei alimentează epidemia de obezitate din lume Guvernele ar putea încetini sau chiar inversa fenomenul de extindere a epidemiei de obezitate care se manifestă în lume dacă ar introduce reglementări suplimentare pe piaţa mondială pentru produsele de tip fast-food, precum hamburgerii, chipsurile sau băuturile carbogazoase, susţine un studiu publicat...
OMS stabileşte o comisie de experţi pentru a lupta împotriva obezităţii infantile Obezitatea infantilă este o mare problemă, o provocare uriaşă pentru sănătatea publică, căreia până acum nu i s-a acordat atenţia cuvenită, a apreciat Peter David Gluckman - copreşedinte al unei comisii instituite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru a lupta împotriva obezităţii în rândul...
Dezbatere despre insuficienţa cardiacă în România, organizată de Asociaţia S.O.S. Drepturile Pacienţilor Necesitatea elaborării unui document care va conţine propuneri privind principalele direcţii de acţiune în combaterea insuficienţei cardiace şi care va fi înaintat Parlamentului, Guvernului, Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a fost principala concluzie a dezbaterii de...