Cele mai citite
 


Lobby pentru o bancă de ţesuturi şi celule
miercuri, 8 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Iaşi, 8 aprilie /Agerpres/ - Deputatul democrat-liberal Petru Movilă a solicitat sprijin de la Autoritatea de Sănătate Publică Iaşi şi Spitalul Universitar "Sf. Spiridon" pentru începerea demersurilor de înfiinţare a unei bănci de ţesuturi şi celule.

Movilă a afirmat, vineri, că demersul său a fost făcut după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, a primit din partea conducerii Agenţiei Naţionale de Transplant, rugămintea de a sprijini înfiinţarea, la Iaşi, a unei bănci de celule şi ţesuturi.

Conform afirmaţiilor acestuia, conducerea Spitalului Universitar "Sf. Spiridon" a răspuns pozitiv, Movilă precizând că a cerut Primăriei Iaşi "avizul de principiu pentru un teren deja identificat şi liber de sarcini" în vederea construirii noului centru.

"Am răspuns favorabil la acest proiect deoarece consider că este necesară o astfel de bancă, mai ales că Iaşiul este centru de prelevare de organe pentru transplant, dar şi pentru că spitalele ieşene deservesc toate judeţele Moldovei. Este vorba despre una dintre cele trei bănci de ţesuturi şi celule din ţară care urmează a fi construite cu sprijinul Ambasadei Elveţiei", a declarat Movilă.

Conform acestuia, partea elveţiană va finanţa construcţia, logistica şi instruirea personalului. Autorităţile locale trebuie să pună la dispoziţie doar un teren de aproximativ 800 mp. AGERPRES/ (Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Bancă de ţesuturi şi celule, la Spitalul Sf. Spiridon Managerul Spitalului Universitar Sf. Spiridon, Ioan Bârliba, a declarat marţi că a primit de curând o adresă din partea Ministerului Sănătăţii prin intermediul căreia a fost înştiinţat că spitalul a primit aprobarea sumei necesare achiziţionării aparaturii pentru înfiinţarea băncii de ţesuturi şi celule...
Prelevare de organe şi trei transplanturi pentru reconstrucţia ligamentului încrucişat, la SCJU Târgu Mureş Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a anunţat miercuri că în ultimele 24 ore în cadrul instituţiei au avut loc trei transplanturi pentru reconstrucţie ligament încrucişat şi o prelevare de organe.
Iaşi: Prelevare de organe de la un bărbat aflat în moarte cerebrală O echipă de medici a efectuat o prelevare de organe de la un
Iaşi: A doua prelevare de organe de la o persoană aflată în moarte cerebrală, de la începutul anului O echipă de medici de la Centrul de Transplant Iaşi, căreia i s-au alăturat specialişti de la Institutul Fundeni, din Bucureşti, a efectuat, în noaptea de luni spre marţi, o intervenţie în timpul căreia au prelevat organe ale unei paciente aflate în moarte cerebrală.
Iaşi: O echipă de medici a efectuat o nouă prelevare de organe de la un pacient aflat în moarte cerebrală O echipă de medici din Iaşi a efectuat o nouă prelevare de organe de la un pacient aflat în moarte cerebrală, aceasta fiind cea de-a şasea intervenţie de acest gen de la începutul anului.
Iaşi: Medicii ieşeni au efectuat prima prelevare de organe din acest an O echipă de medici de la Centrul de Transplant Iaşi, căreia i s-au alăturat specialişti de la Institutul Fundeni, a efectuat o intervenţie în timpul căreia au prelevat organe ale unei paciente aflate în moarte cerebrală.