Cele mai citite
 


Vrancea: Preluarea spitalelor, pe ordinea de zi a Comisiei de Dialog Social
vineri, 23 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doar spitalul din oraşul Odobeşti a fost preluat, până în prezent, de autorităţile locale din judeţul Vrancea.
Situaţia transferului managementului spitalelor către autorităţile locale a fost discutată, joi, la şedinţa Comisiei de Dialog Social.
Conform situaţiei prezentate de Direcţia de Sănătate Publică, în următoarele zile vor fi semnate protocoalele de preluare de către autorităţile locale din municipiul Adjud şi oraşul Panciu.
Cu o zi în urmă, consilierii judeţeni l-au împuternicit pe preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, să semneze protocolul de preluare a spitalelor din municipiul Focşani şi comunele Vidra şi Dumbrăveni.
Toate autorităţile locale au condiţionat preluarea spitalelor de plata datoriilor care ajung până la 21 milioane lei, în cazul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Focşani.
O situaţie deosebită este la Mărăşeşti, unde primăria a impus printre observaţii ca ordonator principal de credite să fie Consiliul Local.
Subprefectul Sorin Hornea a precizat, joi, la şedinţa Comisiei de Dialog Social, că spitalele mici riscă să fie desfiinţate dacă nu sunt preluate de administraţiile locale. 'Dacă autorităţile locale nu le preiau, înseamnă că nu au nevoie de ele', a spus Hornea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrancea: Oprişan preia spitalele doar atunci când acestea nu vor mai avea datorii Focşani, 14 sept /Agerpres/ - Preşedintele Consiliul Judeţean Vrancea, Marian Oprişan a declarat, marţi, că nu va fi de acord cu preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon' Focşani, precum şi a spitalelor comunale din Vidra şi Dumbrăveni, până când Ministerul Sănătăţii nu va plăti la...
Vrancea: Marian Oprişan refuză preluarea spitalelor din cauza datoriilor Focşani, 30 iun /Agerpres/ - Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, Marian Oprişan, a refuzat să preia spitalele din judeţ, respectiv Spitalul judeţean 'Sfântul Pantelimon' din Focşani şi cele din Dumbrăveni şi Vidra.
Vrancea: Marian Oprişan cere demisia ministrului Sănătăţii Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea Marian Oprişan (PSD) a cerut, vineri, demisia ministrului Sănătăţii Cseke Attila după ce pe site-ul ministerului a apărut un proiect de hotărâre de guvern prin care se abrogă transferul managementului asistenţei medicale pentru mai multe spitale, printre care...
Vrancea: Datoriile blochează preluarea spitalelor de către CJ Trei spitale din Vrancea nu au fost nici până acum preluate de Consiliul Judeţean din cauza datoriilor acumulate către furnizori.
Vrancea: Unitatea de transfuzii a SJU Focşani nu are autorizaţie de funcţionare; se desfăşoară un program de conformare Unitatea de Transfuzii a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Focşani nu are autorizaţie de funcţionare, dar se află într-un program de conformare care se va desfăşura până la finele lunii octombrie, a declarat pentru AGERPRES Cătălin Graur, directorul executiv al Direcţiei pentru Sănătate Publică Vrancea...
Vrancea: Echipamente medicale donate Maternităţii din Focşani de organizaţia "Salvaţi Copiii Romania" Organizaţia "Salvaţi Copiii România" a donat, marţi, Secţiei de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" din Focşani, cinci echipamente medicale performante în valoare de aproximativ 25.000 de euro.