Cele mai citite
 


Timiş: Primarul Timişoarei refuză să preia spitalele cu datorii
vineri, 23 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectul Mircea Băcală a declarat joi că primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, este singurul edil care a refuzat să semneze protocolul de predare-primire a spitalelor, conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind descentralizarea unităţilor de sănătate publică.
Într-o declaraţie de presă, el a susţinut că Gheorghe Ciuhandu refuză să preia spitalele până când Executivul nu va şterge toate datoriile acumulate de acestea.
'Gheorghe Ciuhandu este singurul primar din judeţ care a refuzat semnarea protocolului de predare-primire. S-au stabilit etapele ce trebuie urmărite şi, totodată, s-a explicat faptul că datoriile rămân în sarcina Guvernului. Dacă, în judeţul nostru, toţi primarii au semnat acest protocol, domnul primar la municipiului Timişoara refuză semnarea lui, chiar dacă există o Hotărâre de Consiliu Local, care a aprobat preluarea acestor spitale', a afirmat Băcală.
Prefectul consideră că primarul fie nu a citit legea, fie este de rea credinţă.
Termenul de preluare a celor patru spitale din Timişoara (Municipal, de Boli Infecţioase 'Victor Babeş', cel de Copii 'Louis Ţurcanu' şi Obstetrică-Ginecologie 'Dr. Dumitru Popescu') a expirat, ultima zi în care trebuia semnat protocolul fiind 10 iulie.
'Am speranţa că, până la urmă, domnul primar va semna acest protocol de predare-primire. El spune că nu doreşte să preia spitalele cu datorii. Guvernul va plăti datoriile. Toate aceste plăţi se fac prin contractul pe care îl încheie cu Casa de Asigurări de Sănătate', a precizat Mircea Băcală.
Potrivit prefectului, nesemnarea acestui protocol va duce la instabilitate financiară.
În replică, purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara, Flavius Boncea, a declarat presei joi că primarul Gheorghe Ciuhandu este împuternicit de Consiliul Local Timişoara să semneze procesul-verbal de predare/preluare a spitalelor, dar nu în orice condiţii.
'În primul rând, trebuie să ştim că datoriile sunt acoperite. Nu preluăm datoriile spitalelor în momentul de faţă, pe bugetul local. În al doilea rând, trebuie să vedem un plan de finanţare a spitalelor din 2011', a explicat Boncea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Spitalul de Boli Infecţioase a semnat actul adiţional de prelungire a contractului cu CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş şi reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" Timişoara, au semnat, joi, actul adiţional de prelungire a contractului, până la data de 30 iunie 2016.
Timiş: Casa de Asigurări de Sănătate a primit bani la rectificarea bugetară Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş va folosi banii primiţi la rectificarea bugetară pentru plata furnizorilor de servicii medicale, pentru onorarea reţetelor gratuite şi compensate, dar şi pentru spitale.
Timişoara: Primarul a cerut Casei judeţene de asigurări de sănătate să suplimenteze fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase Primarul Nicolae Robu a solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş şi Ministerului Sănătăţii să suplimenteze în regim de urgenţă fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, care a cerut sprijin financiar de la primărie, întrucât nu îi mai ajung banii...
Timiş: SJU se confruntă cu un deficit de câteva sute de cadre medicale; asistentele preferă să se facă vânzătoare la butic spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara are, în prezent, un deficit de sute de cadre medicale, circa 30% din necesar, neavând resurse financiare pentru a angaja medici specialişti - care în străinătate
Timiş: Magistraţii au dispus începerea judecării fostului şef al CJAS, pentru spălare de bani şi alte infracţiuni Magistraţii Tribunalului Timiş au dispus, joi, începerea judecării unui dosar penal în care fostul şef al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş, Careba Călin Cristian, este inculpat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conflict de interese, conflict de interese în formă continuată...
Timiş: Ambulatoriul Spitalului de Obstetrică-Ginecologie, reabilitat complet, prin finanţare POR Municipalitatea timişoreană a finalizat, luni, proiectul de "Reabilitare, modernizare, dezvoltare şi echipare a Ambulatoriului de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara", care trebuia încheiat la 31 decembrie 2015.