Cele mai citite
 


Bihor: Lucrări de examen la medicină, deschise în faţa presei
vineri, 23 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie (FMF) Oradea, prof. Gheorghe Bumbu, i-a invitat joi pe reprezentanţii presei locale şi centrale să participe, la sediul facultăţii, la deschiderea şi identificarea lucrărilor de examen ale candidaţilor.
După scandalul diplomelor false, care a afectat mult imaginea facultăţii de medicină, noul decan al FMF Oradea, prof. Bumbu, ales la începutul anului 2009, a luat, pe lângă o serie de măsuri de eficientizare şi management performant, şi unele măsuri pentru a asigura transparenţa activităţii întregii facultăţi.
Astfel, miercuri, în ziua examenului de admitere, pentru eliminarea oricăror suspiciuni, tot în faţa presei, la ora 6,45, au fost extrase subiectele şi s-a stabilit prin tragere la sorţi componenţa comisiei de corectare şi a comisiei de soluţionare a contestaţiilor pentru admiterea în anul I de studii.
Decanul FMF şi membrii comisiei de organizare a examenului de admitere au prezentat joi modul în care au fost notate lucrările candidaţilor.
'De data asta, am vrut să arătăm presei cine suntem şi ce vrem să facem. Vine un moment în care nu este suficient să vorbeşti, ci trebuie să şi arăţi. Am dorit să fim cât se poate de transparenţi. Aţi fost invitaţi în cel mai important moment al acestei acţiuni, practic, la identificarea candidatului abia după ce s-a trecut nota', a precizat decanul, la întâlnirea cu reprezentanţii presei.
Prof. Bumbu a explicat că fiecare lucrare a fost numerotată, după care a fost corectată de doi profesori; notele au fost apoi introduse în calculator, care a făcut automat media. Din tabelul cu lucrări, media a fost trecută de către decanul însuşi în colţul din dreapta sus al lucrării, sub semnătura sa, după care, în prezenţa comisiei de validare a rezultatelor, a fost desfăcută eticheta care acoperea numele candidatului.
Rezultatele au fost introduse în calculator şi transmise sediului central al Universităţii Oradea, care, cu ajutorul unui program special, va alcătui clasamentul, în ordinea descrescătoare a mediilor obţinute de candidaţi.
Afişarea rezultatelor concursului de admitere este programată să se facă joi, la ora 16,00, contestaţiile urmând să fie înregistrate în termen de 48 de ore după afişarea rezultatelor, la facultatea unde s-a susţinut admiterea.
Din comisia de evaluare a lucrărilor fac parte decanul Gheorghe Bumbu, în calitate de preşedinte, Florian Bodog, Simona Bungău, Ovidiu Burtă, Gheorghe Mermeze, secretarul comisiei fiind Narcis Vâlceanu.
Pentru anul universitar 2010-2011, la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea s-au înscris 739 de candidaţi pe 440 de locuri scoase la concurs, 239 de locuri cu taxă şi 201 bugetate. Majoritatea au optat pentru specializarea de Medicină generală, adică 180 de candidaţi pe 100 de locuri, dintre care 95 bugetate şi 5 locuri cu taxă.
Potrivit conducerii facultăţii, şase candidaţi (dintre care doi străini) au fost eliminaţi miercuri din examen, din cauza unor tentative de fraudă. Unul dintre ei avea asupra sa un sistem complicat de comunicare cu telefonul mobil iar ceilalţi au încercat variantele clasice, cu fiţuici sau foi rupte din cărţile de anatomie.
Un candidat s-a 'autodenunţat' înainte de începerea examenului, în momentul în care s-a anunţat controlul cu aparatul de bruiaj portabil prin sălile de examen. Avea asupra lui un telefon mobil şi mai multe cabluri bine lipite de corp. După ce i-a fost îndepărtat echipamentul electronic 'din dotare', i s-a permis să participe la examen. Ceilalţi candidaţi fuseseră descoperiţi în timpul examenului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Transparenţă la examenul de admitere la FMF Oradea Decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie (FMF) din cadrul Universităţii Oradea, prof. dr. Gheorghe Bumbu, a invitat, în premieră, reprezentanţii presei la pregătirea examenului de admitere din acest an, pentru a asigura transparenţă maximă şi corectitudine la concurs.
Bihor: Conferinţă naţională la Facultatea de medicină din Oradea dedicată uroginecologiei Prima ediţie a Conferinţei Naţionale în Urologie şi Uroginecologie - UROGYN 2011, organizată de Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea în perioada 21-26 noiembrie, a marcat vineri, înfiinţarea unei noi subspecializări - uroginecologia, demers susţinut de decanul FMF Oradea, prof. univ. Gheorghe...
Bihor: Prima admitere prin teste-grilă la Facultatea de Medicină Oradea Prodecanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie (FMF) Oradea, prof. univ. dr. Gheorghe Mermeze, a anunţat miercuri că, din acest an, această unitate de învăţământ superior va organiza, pentru prima dată, examen de admitere sub forma testelor-grilă, în limba română şi limba engleză.
Bihor: 20 de ani de existenţă a Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea a marcat miercuri două decenii existenţă, printr-o manifestare din cadrul Zilelor Medicale care au loc până pe 26 noiembrie.
Bihor: Tratamente dentare pentru copii şi persoane defavorizate, la clinica de stomatologie a FMF Oradea Persoanele defavorizate, copiii cu sindrom Down şi cei cu autism din Oradea vor beneficia, în curând, de consultaţii şi tratamente dentare gratuite, subvenţionate de primărie, printr-un parteneriat între Primăria Oradea şi Facultatea de Medicină şi Farmacie (FMF), specializarea Medicină dentară, din...
Bihor: Facultatea de medicină Oradea înfrăţită cu Academia IAPNOR, Italia Facultatea de Medicină şi Farmacie (FMF) Oradea s-a înfrăţit, joi, în deschiderea congresului internaţional de stomatologie, cu Academia de ştiinţe medicale IAPNOR din Italia, cu sediul în oraşul Ancona, cea mai veche asociaţie de cercetare medicală din Peninsulă.