Cele mai citite
 


Alba: Un judecător şi un medic legist, audiaţi ca martori în procesul fostului vicepreşedinte al Judecătoriei Petroşani
vineri, 23 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Curtea de Apel Alba Iulia a respins, la termenul de joi, cererea de eliberare provizorie sub control judiciar a fostului vicepreşedinte al Judecătoriei Petroşani, Valentin Popescu, judecat pentru fapte de corupţie, şi care rămâne astfel în arest preventiv.
Magistratul a adus ca argumente în sprijinul admiterii cererii sale, printre altele, faptul că starea sa de sănătate s-a agravat în ultimul timp, acesta fiind suferind, după cum a declarat în faţa instanţei, de hipertensiune arterială şi de ulcer duodenal.
Rămasă în pronunţare, instanţa a respins, în cursul după amiezii de joi, cererea lui Valentin Popescu, a precizat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean.
Tot la termenul de joi au fost audiaţi ca martori o judecătoare de la instanţa din Petroşani şi un medic legist din Deva.
La precedentul termen, în urmă cu trei săptămâni, printre martorii audiaţi s-au numărat un judecător şi o grefieră de la Judecătoria Petroşani, un medic şi un consilier juridic de la Primăria Lupeni. Un alt martor audiat atunci a fost Petru Lungu, interpusul prin care Valentin Popescu a intrat în posesia unui apartament aflat în proprietatea denunţătorului, achiziţionat cu 52.000 de lei şi pe care intenţionau să-l revândă cu suma de 120.000 de lei.
Aflat în arest preventiv din 31 martie, în sarcina lui Valentin Popescu, au fost reţinute infracţiunile de luare de mită, trafic de influenţă, în formă continuată, cumpărare de influenţă, abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată şi încheierea de tranzacţii financiare incompatibile cu funcţia deţinută.
Procurorii susţin că, în perioada 16 februarie-14 iulie 2007, inculpatul a făcut demersuri pentru achiziţionarea prin interpus a unui apartament aflat în proprietatea denunţătorului Ion Anuţoiu şi care fusese scos la licitaţie publică ca urmare a executării silite pentru neplata cheltuielilor de întreţinere. 'Pentru a deveni proprietarul acestui apartament, inculpatul a falsificat semnătura intermediarului în cuprinsul a 5 acte care au fost depuse la Judecătoria Petroşani şi la Tribunalul Hunedoara', se arată în rechizitoriu.
De asemenea, procurorii DNA susţin că, pentru a intra în posesia faptică şi scriptică a aceluiaşi apartament, Popescu a judecat şi a pronunţat o soluţie într-un dosar civil având ca obiect autorizarea pătrunderii în încăperi, deşi avea obligaţia de a se abţine de la judecarea unei astfel de cauze.
În acelaşi scop, magistratul a promis unei persoane foloase materiale şi nepatrimoniale pentru a interveni pe lângă un judecător din cadrul Tribunalului Hunedoara, care să soluţioneze în favoarea inculpatului căile de atac formulate de proprietarul apartamentului dobândit în mod fraudulos de Valentin Popescu, se arată în rechizitoriu.
'Pentru a se asigura de sprijinul interpusului în demersul său de a dobândi apartamentul, în perioada 6-10 februarie 2010, inculpatul a promis că va interveni pe lângă angajaţi din cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Deva pentru ca fiul interpusului să fie favorizat, în sensul obţinerii unei analize toxicologice pentru stabilirea alcoolemiei în care să se consemneze în fals că a condus un autoturism având în sânge o concentraţie de alcool ce nu atrage răspunderea penală', mai susţin procurorii anticorupţie.
DNA precizează că, în perioada februarie - martie 2010, inculpatul a mai primit de la trei persoane foloase patrimoniale şi nepatrimoniale pentru a-şi trafica influenţa pe lângă judecători din cadrul Judecătoriei Petroşani şi Curţii de Apel Alba Iulia legate de soluţionarea unor cauze civile în favoarea mituitorilor.
La data de 29 martie, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat reţinerea şi arestarea judecătorului Popescu, iar o zi mai târziu, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore. În 31 martie, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus măsura arestării preventive a judecătorului.
Primul termen de judecată în procesul pe fond al magistratului, în prezent suspendat din funcţie, a fost în data de 1 iunie. Următorul termen a fost stabilit peste două săptămâni, în 5 august.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Medicii din Drăgăşani cercetaţi pentru fapte de corupţie au fost trimişi în judecată Medicii de la Spitalul Municipal din Drăgăşani suspecţi de infracţiuni de corupţie şi care au fost cercetaţi în urmă cu o lună au fost trimişi, miercuri, în judecată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea.
DNA a trimis în judecată un profesor al Facultăţii de Farmacie din Universitatea Ovidius Constanţa, pentru luare de mită Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe prof. univ. dr. Gheorghe Ţarălungă, de la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa, disciplina Farmacologie, Farmacoterapie, Farmacie Clinică, colonel în rezervă, la data...
DNA: Şeful Laboratorului de Radiologie din Spitalul de Neurochirurgie Iaşi, trimis în judecată Procurorii DNA l-au trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, pe Eduard Moldovanu, şef al Laboratorului de Radiologie şi Imagistică medicală din cadrul Spitalului de Neurochirurgie "N. Oblu" Iaşi, pentru luare de mită şi abuz în serviciu, ambele în formă continuată.
Medici ginecologi de la Spitalul de Urgenţă Vaslui, trimişi în judecată pentru luare de mită Trei medici de la Secţia Obstetrică Ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, fiind acuzaţi că cereau bani de la paciente pentru a face avorturi ilegale.
Vaslui: Patru medici ginecologi, trimişi în judecată Doctoriţele Doina Andrei şi Simona Botez, arestate preventiv pentru luare de mită şi efectuarea de avorturi ilegale, au fost trimise în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.
Cristina Calangiu, fost viceprimar al Craiovei, trimisă în judecată de DNA Procurorii DNA Craiova au trimis-o în judecată, stare de arest preventiv, pe Cristina Calangiu, fost viceprimar al municipiului Craiova, pentru trafic de influenţă, în formă continuată, alături de mai multe persoane care au deţinut funcţii de conducere în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia...