Cele mai citite
 


Cură de slăbire pentru armata belgiană
vineri, 23 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Armata belgiană va fi supusă unei cure de slăbire în toate sensurile cuvântului: ea va continua să-şi reducă efectivele şi, totodată, să-i stimuleze pe militari să mai piardă din greutate, în contextul în care 60% dintre aceştia sunt supraponderali, a anunţat joi presa belgiană, citată de AFP.
În cadrul unui plan de reducere a efectivelor, ministrul apărării Pieter De Crem va autoriza 1.150 de militari care au mai puţin de cinci ani până la pensie să iasă din serviciu în 2011, cu 75% din ultimul lor salariu brut, a precizat agenţia de presă Belga.

Acest proces de diminuare a forţelor armate belgiene nu este nou. Bugetul apărării belgiene scade în fiecare an cu începere din 2008 şi este în jur de 1% până la 1,1% din produsul intern brut (PIB), sub nivelul minim de 2% fixat de NATO pentru membrii săi.

Un purtător de cuvânt al armatei, citat joi de cotidianul Nieuwsblad, a anunţat că Apărarea belgiană, constatând că 60% dintre soldaţi sunt supraponderali, iar 15% sunt obezi, va pune în practică la toamnă un program special pentru a-i face să slăbească.

Şeful statului major interarme, generalul Charles-Henri Delcour, a 'insistat asupra acestei probleme acum zece zile. Dorim să scăpăm de imaginea 'militarului gras'', a spus Ingrid Baeck.

În afara acestei probleme de imagine, se doreşte ca armata belgiană să fie mai bine adaptată misiunilor sale operaţionale.

Chiar dacă datele sunt mai puţin impresionante, şi alte ţări ale NATO înregistrează o tendinţă de creştere în greutate a soldaţilor lor: în 2008, 4,4% dintre membrii personalului armatei terestre americane, adică aproape 69.000 de bărbaţi şi femei, erau consideraţi obezi, potrivit datelor Pentagonului, adaugă AFP.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Secretul unei vieţi îndelungate: o alimentaţie variată, fără cure de slăbire A fi plinuţ nu este o tragedie, a pierde în greutate e periculos, susţine un studiu realizat de o echipă de cercetători, condusă de Linda Bacon de la Universitatea din California (SUA). În opinia oamenilor de ştiinţă, ideea că nişte kilograme în plus ar putea dăuna organismului este mult exagerată. În...
6 reguli de aur ale unei cure de slabire eficiente Dupa saptamani de diete si restrictii alimentare, iti faci curajul sa te urci pe cantar doar ca sa descoperi ca nu s-a schimbat mai nimic? Capcana oricarui regim de slabit o reprezinta bine-cunoscutul „efect yo-yo” care se produce atunci cand kilogramele pierdute cu rapiditate se depun la...
Sfaturi pentru a nu depăşi cantităţile de alimente recomandate în cura de slăbire Nutriţioniştii indică persoanelor care vor să slăbească sănătos ce alimente pot să consume, dar de multe ori există riscul ingerării unor cantităţi prea mari din produsele respective, ceea ce pune sub semnul întrebării efectul dietei, avertizează cunoscuta nutriţionistă britanică Lisa Young, oferind...
Curele de slăbire reduc arterioscleroza Cercetători israelieni au anunţat marţi că au dovedit, la capătul unui studiu realizat timp de doi ani, că pierderea de greutate reduce semnificativ riscul arteriosclerozei, transmite AFP.
Alimente anti-grasime Atunci când vă decideţi să începeţi o cură de slabire este bine de ştiut că există alimente anti-grăsime sau, aşa cum sunt denumite de către nutriţionişti, alimente cu calorii negative, deoarece nu adaugă calorii alimentaţiei noastre ci, dimpotrivă, le consumă.
Regimul cu cafea pentru slăbire şi îmbunătăţirea performanţelor are tot mai mult succes în Statele Unite Cafeaua poate ajuta la pierderea în greutate şi la îmbunătăţirea performanţelor intelectuale - este argumentul unui nou regim foarte în vogă în Statele Unite, deşi medicii îl privesc cu scepticism, relatează luni AFP.