Cele mai citite
 


Medic sancţionat de Direcţia de Sănătate Publică
miercuri, 8 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Vaslui, 8 aprilie /Agerpres/ - Un medic de familie din comuna vasluiană Zăpodeni a fost sancţionat, vineri, de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, pentru că nu a anunţat un focar de oreion izbucnit la o şcoală.

La respectiva instituţie de învăţământ, un număr de 16 elevi de gimnaziu sunt izolaţi la domiciliu, după ce s-au îmbolnăvit de oreion.

“Am demarat o anchetă epidemiologică la Zăpodeni, unde este în evoluţie un focar de oreion. Medicul de familie a anunţat foarte târziu cazul, abia după ce mai mulţi copii contractaseră boala. Când medicii au de-a face cu o boală contagioasă care a apărut în colectivitate, trebuie să anunţe imediat instituţia noastră”, a declarat, vineri, directorul DSP Vaslui, Luminiţa Costache.

Medicului i se va reţine suma de 500 de lei din salariu. AGERPRES /(Loredana Ciobanu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: O nouă anchetă a Direcţiei de Sănătate Publică în cazul Spitalului Municipal Huşi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat o nouă anchetă la Spitalul Municipal Huşi, unde o fetiţă în vârstă de patru ani a decedat în cursul anului trecut, în urma unor erori medicale.
Vaslui: Anchetă a DSP la Spitalul de Urgenţă Bârlad în cazul uni copil căruia i s-ar fi refuzat internarea Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat, luni, o anchetă la Spitalul de Urgenţă "Elena Beldiman" din Bârlad după ce părinţii unei fetiţe în vârstă de cinci ani au acuzat faptul că acesteia i s-a refuzat internarea de două ori, starea micuţei agravându-se.
Vaslui: Anchetă a DSP privind medicul psihiatru acuzat că s-a adresat nepotrivit mamei femeii decedată la Amatrice Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat verificări în cazul unui medic psihiatru din municipiul Bârlad, acuzat că nu i s-ar fi adresat corespunzător unei paciente, fiind vorba despre o bătrână de 83 de ani, din comuna vasluiană Zorleni, mama femeii decedate în cutremurul din Amatrice.
Vaslui: Şase focare de varicelă, în atenţia Direcţiei de Sănătate Publică Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui monitorizează în această perioadă şase focare de varicelă, toate înregistrate la unităţi de învăţământ din mediul urban. Potrivit autorităţilor sanitare vasluiene, cele mai multe cazuri de varicelă s-au înregistrat la o grădiniţă din municipiul Huşi, unde 52...
Vaslui:Sancţiuni în cazul unei fetiţe decedate şi al unei femei bolnave psihic care a fugit din spital Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui l-a sancţionat vineri pe medicul Adrian Grom de la Centrul de Permanenţă din comuna Codăeşti, după ce acesta a lipsit nemotivat de la program, iar o fetiţă de doi ani, victimă a unui accident, nu a beneficiat de consult medical.
Vaslui: Direcţia de Sănătate Publică avertizează asupra riscului prezentat de consumul de apă neconformă Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a avertizat joi populaţia cu privire la riscurile consumului de apă neavizată din punct de vedere sanitar, după ce un bebeluş în vârstă de o lună a ajuns în stare gravă la spital, în urma consumului de apă cu nitriţi.