Cele mai citite
 


Iaşi: Amendaţi pentru lispa de igienă
vineri, 23 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au aplicat în ultima săptămână amenzi de peste 9.000 de lei în urma a 196 de controale efectuate în judeţ.
Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, a declarat, joi, că inspectorii de la Direcţia de Control au desfăşurat 196 acţiuni de control, dintre care 124 în unităţi alimentare, 7 controale la domiciliul ieşenilor pentru verificarea celor reclamate, 8 controale la unităţi de turism, 6 controale la saloane de cosmetică, 5 controale la unităţi de învăţământ, două la spitale şi alte 20 au fost efectuate în unităţi sanitare.
Potrivit sursei citate, cuantumul amenzilor date de inspectorii DSP a fost de 9.300 lei, din care 1.000 de lei pentru două cabinete medicale şi restul de 8.300 de lei reprezintă amenzile aplicate unităţilor alimentare.
Amenda cea mai mare a fost de 6000 de lei, care a fost dată societăţii Corado din comuna Ţibăneşti, pentru că s-au pus în vânzare alimente expirate.
De asemenea, pentru că s-au găsit produse farmaceutice expirate, cabinetul medical ce aparţine de Complexul de Servicii Comunitare Bucium a fost amendat cu 500 de lei. Tot 500 de lei amendă a primit şi personalul de la blocul alimentar din cadrul aceluiaşi complex, pentru neefectuarea curăţeniei la nivelul unităţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Cei 64 de copii de la Şcoala 17 s-au îmbolnăvit din cauza instalaţiilor sanitare, spun cei de la DSP Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi au declarat, vineri, presei, că se infirmă suspiciunea de toxiinfecţie alimentară în urma anchetei epidemiologice făcute la Şcoala 17 - 'Ion Creangă', din municipiul reşedinţă, după ce 64 de elevi s-au îmbolnăvit de de gastro-duodenită.
Iaşi: Educatoare depistată cu TBC după 10 luni de la apariţia primelor simptome Angajaţii Compartimentului de Igienă Şcolară din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi se vor deplasa în comuna Aroneanu, pentru a face dezinfecţia la o grădiniţă unde o educatoare a fost depistată cu tuberculoză (TBC), aceasta având primele simptome în urmă cu 10 luni.
Iaşi: Primării amendate din cauza intoxicaţiilor cu nitraţi Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi susţin că de la începutul anului s-au înregistrat 12 cazuri de intoxicaţii cu nitraţi din cauza consumului de apă din fântânile infestate cu nitriţi.
Iaşi: Peste 4.500 de doze de vaccin gripal vor ajunge în aceste zile la DSP Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, Marius Voicescu, a declarat marţi că 4.520 de doze de vaccin gripal vor ajunge în aceste zile în municipiul reşedinţă de judeţ.
Vâlcea: Amenzi date de DSP cabinetelor de înfrumuseţare, tatuaje şi piercing Inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea au controlat cabinetele de înfrumuseţare, tatuaje şi piercing, fiind aplicate zece sancţiuni şi şapte amenzi în valoare de 5.100 lei, a declarat miercuri directorul DSP, Lorena Mărgăritescu.
Iaşi: Peste 90.000 de elevi au fost examinaţi din punct de vedere epidemiologic Peste 90.000 de elevi din 474 de unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţul Iaşi au fost examinaţi din punct de vedere epidemiologic de la începerea anului şcolar 2016-2017, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi.