Cele mai citite
 


Călăraşi: Alţi 100 de copii din judeţ, vaccinaţi împotriva tuberculozei
vineri, 23 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Alţi o sută de copii născuţi în prima jumătate a acestui an şi care nu au fost imunizaţi până la această dată împotriva tuberculozei au fost vaccinaţi joi în campania de recuperare, în centrele din judeţ, informează joi printr-un comunicat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Călăraşi.
Potrivit comunicatului, în intervalul 15- 22 iulie, 638 de copii restanţieri, cu domiciliul în judeţul Călăraşi, au fost recuperaţi la vaccinarea BCG.
Vineri va continua vaccinarea copiilor din localităţile Grădiştea, Ciocăneşti, Frumuşani, Ileana şi Tămădău, iar luni, a celor din Dorobanţu, Ulmu, Mânăstirea, Plătăreşti, Fundeni, Săruleşti şi Gurbăneşti.
Pentru copiii care se vaccinează în altă parte decât la medicul de familie de care aparţin, anterior prezentării la centrele de vaccinare copiii vor fi examinaţi de medicii de familie de care aparţin, iar la prezentarea copilului la centrul de vaccinare este obligatoriu ca părinţii sau aparţinătorii să deţină bilet de trimitere simplu pe care sintagma?'se poate vaccina BCG'? semnifică faptul că s-a efectuat examinarea copilului şi starea clinică şi antecedentele vaccinale permit recuperarea la vaccinare a copilului.
Campania de vaccinare este planificată pe localităţi până în data de 27 iulie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Călăraşi: Peste 780 de copii din judeţ, vaccinaţi împotriva tuberculozei Un număr de 782 de copii care nu au fost imunizaţi împotriva tuberculozei au fost vaccinaţi de la începutul campaniei de recuperare până în prezent în centrele din judeţul Călăraşi, informează într-un comunicat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Călăraşi.
Călăraşi: Încă 122 de copii au fost vaccinaţi împotriva tuberculozei Alţi 122 de copii născuţi în prima jumătate a acestui an şi care nu au fost imunizaţi până acum împotriva tuberculozei au fost vaccinaţi, marţi, în cadrul campaniei de recuperare, în centrele din judeţul Călăraşi, a informat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, medicul epidemiolog Camelia...
Călăraşi: Peste 320 de copii au fost vaccinaţi împotriva tuberculozei Peste 320 de copii născuţi în prima jumătate a acestui an şi care nu au fost imunizaţi până la această dată împotriva tuberculozei au fost vaccinaţi în campania de recuperare derulată în centrele din judeţul Călăraşi.
Călăraşi: Peste 530 de copii din judeţ, vaccinaţi împotriva tuberculozei Peste 530 de copii născuţi în prima jumătate a acestui an şi care nu au fost imunizaţi până la această dată împotriva tuberculozei au fost vaccinaţi în campania de recuperare, în centrele din judeţul Călăraşi.
Călăraşi: Campanie de vaccinare antituberculoză a copiilor neimunizaţi până acum Campania de vaccinare a copiilor născuţi în intervalul ianuarie-iunie şi care nu au fost imunizaţi până la această dată împotriva tuberculozei va începe joi în judeţul Călăraşi.
Călăraşi: DSP anunţă că la nivelul judeţului evoluează epidemie de rujeolă Peste 80 de cazuri de rujeolă au fost confirmate în judeţul Călăraşi de la începutul anului şi până în prezent, majoritatea fiind înregistrate la copii de până la vârsta de 4 ani, anunţă Direcţia de Sănătate Publică (DSP) din Călăraşi.