Cele mai citite
 


Iaşi: Un bărbat de 50 de ani a murit în timpul unei petreceri
duminică, 25 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Echipajul de terapie intensivă SMURD Iaşi a fost solicitat în cursul dimineţii de duminică să intervină în apropierea ştrandului, la un bărbat care a suferit un stop cardiorespirator.
Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, a petrecut toată noaptea de sâmbătă spre duminică cu mai mulţi prieteni. După ce a consumat o cantitate considerabilă de alcool, bărbatul s-a înecat cu propria vomă şi a murit asfixiat sub privirile prietenilor.

Crezând că bărbatul a adormit din cauza consumului de alcool, tovarăşii săi şi-au continuat petrecerea până duminică dimineaţă. În jurul orei 9,30, prietenii acestuia, aflaţi şi ei în stare avansată de ebrietate, au observat că bărbatul nu răspunde şi nici nu mai respiră. Ei au solicitat un echipaj medical, prin intermediul serviciului de urgenţă 112, însă eforturile medicilor veniţi la faţa locului au fost inutile.

''Echipajul SMURD l-a găsit în stop cardiorespirator prin aspirarea în căile aeriene a lichidului de vărsătură şi asfixie mecanică produsă în urmă cu mai mult timp. S-a efectuat resuscitarea avansată, cu intubaţie orotraheală, aspirarea lichidului şi resturilor alimentare din trahee şi ventilaţie mecanică. În ciuda eforturilor depuse de echipajul SMURD, activitatea cardiacă nu a revenit. S-a declarat decesul şi s-a anunţat poliţia'', a declarat, duminică, conf. univ. dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMURD Iaşi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Reprezentanţii companiei 'Antibiotice' anunţă că îl vor da în judecată pe medicul Cîrstoveanu Compania Antibiotice SA intenţionează să-l dea în judecată pe medicul Cătălin Cîrstovanu, şeful Secţiei de Terapie Intensivă Nou Născuţi din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii M.S. Curie din Bucureşti, după declaraţiile acestuia referitoare la lipsa de efect a medicamentelor generice produse...
Cluj: Ambulanţă ultramodernă la SMURD pentru nou-născuţii aflaţi în stare critică Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj a intrat, vineri, în posesia unei ambulanţe de terapie intensivă ultradotată, care va ajuta echipajele Serviciului Medical de Resuscitare şi Descarcerare (SMURD) şi pe cel judeţean de Ambulanţă să intervină pentru a asigura supravieţuirea nou-născuţilor...
SMURD Iaşi are din nou elicopter după şase ani Locuitorii din Iaşi şi din zona Moldovei care au probleme medicale grave vor ajunge mai uşor la medic cu ajutorul unui elicopter SMURD care a fost adus, duminică, la Iaşi, prilej cu care a fost inaugurat Punctul Aeromedical şi Dispeceratul Medical Integrat, ce funcţionează la sediul Inspectoratului pentru...
Alba: SMURD Alba dispune de un echipaj de terapie intensivă mobilă Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Alba dispune de sâmbătă şi de un echipaj de terapie intensivă mobilă, unitatea de intervenţie cu pregătirea cea mai înaltă din punct de vedere medical din sistemul de urgenţă prespitalicesc.
Iaşi: Aparatură medicală de ultimă generaţie, donată Spitalului de Pediatrie ''Sfânta Maria'' Spitalul de Pediatrie ''Sfânta Maria'' din Iaşi a primit, joi, echipamente medicale în valoare de 41.000 de euro drept donaţie din partea unei organizaţii neguvernamentale.
Mureş: Un nou-născut din Iaşi cu probleme cardiace multiple ar putea fi operat la Târgu Mureş Un nou-născut de trei săptămâni, care are probleme cardiace multiple, a fost transportat luni cu elicopterul SMURD de la Iaşi la Târgu Mureş unde urmează cel mai probabil să fie supus unei intervenţii chirurgicale, a anunţat dr. Horaţiu Suciu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară de Adulţi şi...