Cele mai citite
 


La Spitalul Scorniceşti, un singur medic la secţia ATI
miercuri, 8 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Slatina, 8 aprilie /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică Olt a decis, vineri, suspendarea activităţii Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti, deoarece aceasta funcţiona cu un singur medic angajat cu jumătate de normă.

Directorul DSP Olt, Ramona Lesnic, a anunţat că instituţia a decis suspendarea activităţii secţiei ATI de la Spitalul Scorniceşti din cauza lipsei medicilor, dar şi a dotării necorespunzătoare a secţiei, care avea ceva mai multă aparatură medicală decât un cabinet de medicină de familie, dar mult sub necesarul unei secţii de terapie intensivă.

Ramona Lesnic a mai spus că nici gradul de ocupare a secţiei în cauză nu justifica păstrarea acesteia. "La ATI Scorniceşti sunt 6 paturi, dar de la începutul anului a fost numai uneori câte un singur pacient, care a beneficiat probabil de îngrijire peste orice aşteptări având în vedere că secţia are 6 asistente şi cinci infirmiere, cu mult peste necesar, dar numai un singur medic şi acela cu jumătate de normă", a explicat Ramona Lesnic.

Directorul DSP a spus că, începând de vineri, pacienţii cu TBC din judeţ care vor avea nevoie de tratament la o secţie ATI vor fi trimişi la spitale din Bucureşti, dacă sunt contagioşi, şi la Slatina, dacă nu sunt contagioşi.

Ramona Lesnic a precizat că DSP va verifica şi de ce cadrele medicale de la ATI Scorniceşti au primit de la începutul anului sporuri de 100% la salariu, în condiţiile în care au avut foarte puţini pacienţi.

Ultimul control al DSP la Spitalul Scorniceşti a relevat că unitatea sanitară are datorii de 1,7 milioane şi a făcut cheltuieli nejustificate, precum achiziţionarea unei firme luminoase de 40.000 lei, în condiţiile în care sunt deficienţe la dotarea tehnică.

Pentru managementul din ultimul an, directorul Spitalului Scorniceşti, Andrei Iordache, riscă să fie concediat după ce a primit calificativul nesatisfăcător la ultima evaluare. AGERPRES/(Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Secţia de ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă, reabilitată şi modernizată integral Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a fost reabilitată şi modernizată integral, printr-o investiţie totală de 1.250.000 de lei, dotarea fiind de nivel european, potrivit medicilor.
Satu Mare: Aparatură modernă pentru secţia de terapie intensivă a spitalului judeţean Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a fost dotată cu aparatură modernă în valoare de 1,3 milioane lei, bani asiguraţi de Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean (CJ).
Arad: Aparatură medicală de ultimă generaţie în dotarea Spitalului Clinic de Urgenţă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad beneficiază de noi dotări constând în aparatură medicală de ultimă generaţie, în valoare de circa 1,2 milioane de euro, aparatura fiind achiziţionată de către Consiliul Judeţean (CJ).
Sălaj: Modernizarea secţiei de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a fost modernizată şi dotată cu paturi noi, valoarea totală a investiţiilor fiind de aproape un milion de lei.
Societatea Romana de Anestezie si Terapie Intensiva - S.R.A.T.I. - Evenimente medicale 2012 In perioada 16 - 20 mai 2012, in incinta Centrului International de Conferinte Sinaia, Societatea Romana de Anestezie si Terapie Intensiva - S.R.A.T.I., Filiala Bucuresti - S.R.A.T.I., Societatea Franceza de Anestezie si Reanimare, Societatea Israeliana de Anestezie si Societatea Romana de Sepsis organizeaza...
Alba: O singură secţie ATI în judeţ, dotată însă la standarde europene Judeţul Alba dispune de o singură secţie de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI), care poate asigura astfel susţinerea pacienţilor în stare gravă pe perioadă mai lungă de timp, respectiv cea de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia, care este dotată însă la standarde europene.