Cele mai citite
 


UE a cheltuit 13,8 milioane de euro pentru concluzia că fructele sunt bune pentru sănătate
duminică, 25 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Birocraţii Uniunii Europene au risipit milioane de euro pe un studiu care a ajuns la concluzia, deloc surprinzătoare, că fructele sunt bune pentru sănătate, relevă cotidianul britanic Daily Mail, în ediţia de vineri.
O sumă uluitoare - 13,8 milioane de euro - a fost cheltuită pe o cercetare în urma căreia 20 de oameni de ştiinţă au concluzionat că 'două mere pe zi ţin colesterolul departe', mai precis că îl reduc cu 10 procente.

Mare parte din bani s-a dus pe crearea şi promovarea pe un site a unui supererou verde, numit Mr. Fruitness, al cărui rol este să îi convingă pe copii să mănânce mai multe fructe.

Proiectul, intitulat IsaFruit, s-a întins pe 4 ani, iar rezultatele sale au fost prezentate într-o conferinţă la Bruxelles. Una din 'descoperirile majore' a fost cel mai bun mod de a reduce riscul de monilioză, o boală provocată de o ciupercă ce atacă multe fructe cu sâmburi.

Pentru piersici, se pare că tehnica cea mai bună este ţinerea lor în apă, timp de 20 de secunde, la o temperatură de 60 de grade Celsius. În cazul merelor, timpul trebuie să fie de 40 de secunde, iar temperatura de 50-52 de grade. Aceste tehnici înlătură şi bacteriile E.coli şi salmonella, afirmă cercetătorii.

Criticii proiectului spun însă că astfel de exemple de risipă arată că UE nu ar trebui să fie scutită de la reducerile de cheltuieli la care sunt obligate statele membre.

'Cheltuieli ridicole ca aceasta demonstrează că bugetul UE conţine multă 'grăsime' ce poate fi eliminată. În aceste vremuri dificile, chiar avem nevoie de un supererou finanţat de UE care să ne spună că fructele sunt sănătoase?', s-a întrebat un reprezentant al Open Europe, un think-tank eurosceptic, citat de Daily Mail.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CE invită la consumarea a două mere zilnic pentru prevenirea creşterii colesterolului Comisia Europeană i-a invitat miercuri pe europeni să consume câte două mere în fiecare zi pentru a ajuta la scăderea colesterolului cu 10%, descoperire inclusă într-un proiect al companiei Isafruit care alături de alte şapte vor fi prezentate joi la Strasbourg, în Parlamentul European, informează un...
Berea hidratează în aceeaşi măsură ca apa /studiu/ Berea, consumată în cantitate moderată după efectuarea unor exerciţii fizice, este la fel de eficientă ca apa pentru rehidratare şi refacere, potrivit unui studiu prezentat marţi la Bruxelles, cu prilejul celui de-al VI-lea Simpozion european privind berea şi sănătătea, la care au participat specialişti...
Conducătorii auto sunt cu 4 kilograme mai grei decât bicicliştii (studiu UE) Bruxelles, 11 aug/Agerpres - Persoanele care folosesc cu preponderenţă maşina pentru a se deplasa au, în medie, o greutate cu 4 kilograme mai mare decât cele care merg cu bicicleta, potrivit unui studiu finanţat de Uniunea Europeană (UE) şi publicat miercuri, arată DPA.
(Corespondenţă) UE acordă fonduri de 400 de milioane de euro unui număr de 287 de cercetători ştiinţifici la început de carieră Bruxelles, 19 iul - Corespondentul Agerpres, Florin Ştefan, transmite: Consiliul European pentru Cercetare (ERC) a selecţionat 287 de cercetători în cadrul schemei sale de granturi pentru debutanţi, aceştia urmând să primească până la 2 milioane de dolari fiecare pentru cercetări în domenii revoluţionare...
UE interzice să se afirme că apa poate preveni deshidratarea Birocraţii de la Bruxelles au fost ridiculizaţi joi pentru că au interzis producătorilor de băuturi să susţină că apa poate preveni deshidratarea, informează ziarul britanic The Daily Telegraph. Oficialii UE au concluzionat, după o investigaţie de trei ani, că nu există nimic care să dovedească acest...
Afecţiunile mentale, o 'bombă cu ceas' pentru Uniunea Europeană (studiu) Afecţiunile mentale reprezintă o adevărată 'bombă cu ceas' pentru Europa, în condiţiile în care ele afectează aproximativ 165 milioane de europeni în fiecare an (38 la sută din întreaga populaţie a UE), relevă un studiu realizat de European Brain Council (EBC), prezentat marţi la Bruxelles.