Cele mai citite
 


MS cere structurilor din sistem să lucreze la capacitate maximă în această perioadă caniculară
duminică, 25 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a solicitat, vineri, direcţiilor de sănătate publică şi serviciilor de ambulanţă să lucreze la capacitate maximă, în această perioadă cu temperaturi extreme, şi a cerut personalului din aceste structuri să ia măsuri pentru reducerea riscurilor medicale cauzate de caniculă.
Potrivit unui comunicat al MS transmis AGERPRES, serviciile de ambulanţă vor trece la alertarea echipajelor şi suplimentarea acestora, acolo unde numărul solicitărilor este în creştere.
Direcţiile de sănătate publică trebuie să colaboreze cu autorităţile locale pentru amenajarea punctelor de asistenţă a populaţiei în caz de nevoie.
De asemenea, au fost atenţionate şi unităţile de primiri urgenţe pentru a asigura numărul optim de personal şi cantitatea de medicamente necesare în tratamentul afecţiunilor specifice caniculei.
Pentru prevenirea incidentelor în această perioadă cu temperaturi extreme, Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să asculte sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11,00 şi 18,00, să consume multe lichide, fructe şi legume şi să evite consumul băuturilor alcoolice sau a celor puternic cofeinizate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - Ministerul Sănătăţii Nicolae BÃNICIOIU, ministrul Sănătăţii a solicitat astăzi direcţiilor de sănătate publică şi serviciilor de ambulanţă să lucreze la capacitate maximă, în această perioadă cu temperaturi extreme şi fluctuante.
Ministrul Sănătăţii despre măsurile în caz de caniculă Magazinele şi farmaciile trebuie să asigure populaţiei spaţii cu aer condiţionat pe vreme de caniculă, toate echipajele serviciilor de ambulanţă ar trebui să fie la lucru, iar schemele de personal din toate unităţile sanitare au fost revizuite, a declarat luni, pentru RFI, ministrul Sănătăţii, Eugen...
Ministrul Cseke Attila solicită serviciilor de ambulanţă să lucreze la capacitate maximă în perioada caniculei Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, solicită direcţiilor de sănătate publică şi serviciilor de ambulanţă să lucreze la capacitate maximă, în această perioadă cu temperaturi extreme.
Ministerul Sănătăţii: 85 de milioane de lei pentru serviciile de ambulanţă şi unităţile de primiri urgenţe, la rectificarea bugetară Ministerul Sănătăţii (MS) în colaborare cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne vor beneficia de o rectificare a bugetului pentru Sistemul naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat.
Ministrul Bănicioiu a cerut DSP-urilor şi serviciilor de ambulanţă să lucreze la capacitate maximă în perioada caniculei Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a solicitat marţi direcţiilor de sănătate publică şi serviciilor de ambulanţă să lucreze la capacitate maximă în această perioadă cu temperaturi extreme şi fluctuante.
MS cere personalului din serviciile de urgenţă activarea planurilor de măsuri pentru caniculă Ministerul Sănătăţii (MS) a solicitat, vineri, direcţiilor de sănătate publică, serviciilor de ambulanţă şi unităţilor de primiri urgenţe activarea planurilor de măsuri pentru zilele de caniculă.