Cele mai citite
 


Buzău: Preşedintele CJ refuză în continuare să preia Spitalul judeţean
duminică, 25 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Buzău, Victor Mocanu, a declarat, vineri, la sfârşitul dezbaterilor din CJ, că nu va semna documentele de preluare a Spitalului judeţean până când nu vor fi şterse toate datoriile acestuia.
'Îmi menţin acest punct de vedere privind necesitatea achitării datoriilor istorice pe care le are Spitalul judeţean Buzău, respectiv suma de 22,5 milioane de lei. Personal nu voi semna preluarea până când nu vor fi şterse toate datoriile', a spus preşedintele CJ Buzău.
Acesta a precizat că este o sumă enormă care nu poate fi achitată sau suportată de CJ.
'Cei care au gestionat, atât Ministerul Sănătăţii, cât şi managementul acestei unităţi, trebuie să aducă la zi aceste datorii', a explicat Mocanu.
Potrivit acestuia, Spitalului judeţean Buzău avea de achitat, la 30 iunie, suma de 22,5 milioane de lei, 'ceea ce îl plasează în primii trei mari datornici din ţară, înaintea unor mari spitale de tradiţie'.
Preşedintele CJ a mai spus că o mare parte din aceste datorii sunt penalităţi de întârziere, pe care nu crede că Ministerul Sănătăţii le va achita.
Cu toate acestea, Mocanu a solicitat ca reprezentanţi ai celor trei partide din CJ - PSD, PDL şi PNL - să participe la întocmirea unui proiect de preluare a spitalului, dar personal a refuzat să se implice.
Toate cele şase spitale de interes din judeţul Buzău au fost preluate de autorităţile locale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii a cerut CJ Buzău să ia măsuri împotriva persoanelor care au permis legarea copiilor de paturi Ministerul Sănătăţii a solicitat Consiliului Judeţean Buzău să ia măsuri împotriva persoanelor care au permis ca mai mulţi copii să fie legaţi de pat la Spitalul Judeţean Buzău şi a avertizat că astfel de practici nu sunt acceptate, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat...
Buzău: Prelevare de organe de la un bărbat în moarte cerebrală pentru tratarea victimelor incendiului din Capitală Medicii de la Spitalul Judeţean Buzău şi o echipă venită de la Bucureşti au prelevat, sâmbătă, piele şi alte organe de la un buzoian în vârstă de 64 de ani aflat de două zile în moarte cerebrală, acestea urmând a fi folosite pentru tratarea arsurilor victimelor exploziei din Capitală.
Buzău: Prelevare de organe de la un bărbat decedat în timpul unei acţiuni de salvare O echipă de prelevare de organe condusă de medicul Radu Zamfir, asistat de cei doi medici de la Spitalul Judeţean Buzău - Adrian Zoican, coordonatorul UPU-SMURD şi anestezistul Victor Ioniţă - au prelevat azi-noapte organe de la un bărbat de 56 de ani, intrat, miercuri, în moarte cerebrală.
Colegiul Medicilor din România califică drept 'superficială' ancheta de la Spitalul judeţean Buzău Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din România (CMR) consideră ''superficială'' ancheta care s-a desfăşurat la secţia de pediatrie a Spitalului judeţean Buzău şi respinge ''cu fermitate'' încercarea de a se transfera întreaga responsabilitate asupra corpului medical.
Organizaţia Salvaţi Copiii solicită Avocatului Poporului să investigheze cazul de la Spitalul Judeţean Buzău Organizaţia Salvaţi Copiii România denunţă caracterul abuziv al practicilor utilizate în cadrul secţiei de pediatrie a Spitalului Judeţean Buzău, solicită Avocatului Poporului să investigheze acest caz şi procedurile folosite în alte instituţii similare de tratament din toată ţara şi cere Ministerului...
Consumatori de etnobotanice din Buzău, internaţi la psihiatrie Şase tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 24 ani au fost internaţi, în perioada august-decembrie 2014, la Spitalul Judeţean Buzău, iar trei la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca din judeţul Buzău, după ce au consumat etnobotanice, susţine DIICOT.