Cele mai citite
 


Iaşi: La 15 ani, mamă a unui copil cu malformaţii
duminică, 25 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Copilul unei fete în vârstă de 15 ani, din localitatea Iana, judeţul Vaslui, a fost transferat la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi din cauza unei malformaţii congenitale grave.
Copilul, născut vineri dimineaţa, în greutate de 2,6 kg, are o malformaţie abdominală.
Diagnosticul pus de medicii de la Maternitatea Spitalului de Urgenţe Bârlad a fost acela de laparoschizis.

Pentru că peretele abdominal, în dreptul ombilicului, a rămas cu o despicătură prin care intestinele ies la exterior, copilul a fost redirecţionat spre Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi.
'La naştere copilul prezenta o formă de asfixie periorală formă medie. Am solicitat salvarea să îl transporte la un spital din Iaşi, dar cei de la ambulanţă ne-au spus că, potrivit protocolului, în astfel de situaţii este nevoie de un elicopter SMURD', a declarat, vineri pentru AGERPRES, Viorel Petcu, directorul Spitalului de Urgenţe 'Elena Beldiman' Bârlad.

Potrivit sursei citate, fata nu a fost niciodată la medic în timpul celor 39 de săptămâni de sarcină.
Nou născutul a fost transferat până la Iaşi cu ajutorul elicopterului SMURD Iaşi.
Conf.univ.dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMURD Iaşi susţine că la cele patru ore de viaţă acesta este cel mai tânăr pacient transportat cu elicopterul unităţii mobile.
'Nou născutul a fost adus la spital din cauza unei malformaţii congenitale. În prezent, se efectuează investigaţiile medicale premergătoare intrării în blocul operator', a declarat dr. Cătălina Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Nou-născut transportat cu elicopterul la Iaşi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a solicitat luni dimineaţă elicopterul SMURD de la Iaşi pentru a transporta la un spital de specialitate un nou-născut cu malformaţii congenitale.
Bebeluş născut cu malformaţii, adus la Iaşi cu elicopterul SMURD Echipajul medical de pe elicopterul SMURD Iaşi a salvat miercuri viaţa unui copil născut în urmă cu o zi la o maternitate din municipiul Oneşti.
Vaslui: Tânără transportată în stare gravă la Iaşi cu un elicopter SMURD O tânără în vârstă de 21 de ani din judeţul Vaslui a fost transportată miercuri după-amiază la un spital din Iaşi cu un elicopter SMURD după ce a făcut septicemie.
Iaşi: Intervenţie pentru salvarea unui nou născut cu malformaţii severe pe cord O echipă de chirurgi de la Institutul de Boli Cardiovasculare 'Prof. dr. George I.M. Georgescu' din Iaşi a efectuat în ultima perioadă mai multe intervenţii chirurgicale complexe la copii diagnosticaţi cu malformaţii severe de cord, cea mai dificilă intervenţie fiind realizată pe un nou născut de o săptămână...
Botoşani: Un bărbat a murit în ambulanţă în drum spre Iaşi; starea proastă a carosabilului pare să fi contat Decesul unui bărbat de 39 de ani di Botoşani în timp ce era transportat cu ambulanţa la o clinică universitară din Iaşi a readus în discuţie necesitatea necesităţii unui elicopter SMURD care să preia pacienţii în stare gravă din Botoşani, a declarat Petrică Rădăuceanu, medicul şef al UPU de la Spitalul...
Naştere miraculoasă la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' din Iaşi O femeie din localitatea Mirceşti, în vârstă de 26 de ani, aflată la prima sarcină gemelară, a născut la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ''Cuza Vodă'' din Iaşi, la trei luni după ce o echipă de medici de la Maternitate i-a efectuat, în premieră naţională, o intervenţie chirurgicală intrauterină...