Cele mai citite
 


Carantina în spitale, ridicată vineri
miercuri, 8 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Constanţa, 8 aprilie /Agerpres/ - Restricţionarea vizitelor impusă la jumătatea lunii trecute din cauza numărului mare de viroze, în spitalele din judeţul Constanţa, a fost ridicată, vineri, după ce numărul cazurilor de infecţii respiratorii a început să scadă continuu.

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, dr. Mihaela Dinisov, a declarat, într-o conferinţă de presă, că numărul virozelor înregistrat în ultima săptămână este de circa 2.000, cu 33, 65% mai puţine cazuri decât săptămâna anterioară, însă cu aproape 29% mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Totodată, 908 persoane au fost înregistrate ca fiind bolnave de pneumonie.
"Pentru că situaţia de scădere a numărului de îmbolnăviri se menţine, am ridicat limitarea accesului vizitatorilor. În acest an, comparativ cu 2008, s-a înregistrat ceva mai târziu o creştere semnificativă a numărului de cazuri de infecţii ale căilor respiratorii", a afirmat reprezentanta DSP Constanţa.

In prima parte a lunii trecute, în judeţul Constanţa a fost atins cel mai mare număr de viroze din acest an, fiind înregistraţi peste 3.000 de bolnavi. Drept urmare, DSP a transmis tuturor unităţilor sanitare cu paturi limitarea accesului aparţinătorilor în secţiile cu risc Nou-născuţi, Pediatrie, ATI, Oncologie, Hemodializă şi Boli contagioase.

Vizitatorii au fost lăsaţi să intre în spitale doar în caz de necesitate, cu condiţia să poarte echipamentului de protecţie, inclusiv mască, şi dacă nu prezentau semne clinice de boală. AGERPRES/(Nona Jalbă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pneumonia la copii Pneumonia este un termen general care se refera la o infectie a plaminilor, putind fi cauzata de o varietate de microorganisme, inclusiv virusi, bacterii si paraziti .
Gorj: Carantină şi la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu Spitalul Judeţean Târgu Jiu a intrat, marţi, în carantină prin instituirea măsurilor de triaj al pacienţilor afectaţi de viroze şi amenajarea a două saloane speciale în secţia de Boli Infecţioase a instituţiei pentru internarea eventualilor bolnavi de gripă nouă, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul...
Constanţa: Numărul bolnavilor de viroze, în scădere Numărul cazurilor de viroze respiratorii înregistrat în judeţul Constanţa, în primele şapte zile ale acestei luni, este de 1.401, cu 8,1% mai puţine faţă de săptămâna precedentă şi cu o scădere de 19,3% comparativ cu media ultimelor trei săptămâni.
Bistriţa-Năsăud: Aproape 30 de bebeluşi internţi în spital cu pneumonie şi viroze în numai o săptămână Un număr de 27 de bebeluşi din Bistriţa-Năsăud, cu vârsta de până la un an, au ajuns în spital săptămâna trecută, 19 dintre aceştia fiind diagnosticaţi cu pneumonie, iar alţi opt cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, potrivit datelor publicate miercuri pe site-ul Direcţiei de Sănătate...
Constanţa: Numărul bolnavilor cu viroze şi pneumonie a crescut la 3.000 Peste 2.300 de persoane din judeţul Constanţa suferă de viroze respiratorii, 690 de pneumonie, iar un bolnav este suspectat de gripă, cazuri al căror număr a crescut cu peste 41% comparativ cu media ultimelor trei săptămâni.
Dâmboviţa: Restricţii de vizitare a bolnavilor la Spitalul Judeţean Târgovişte, în condiţiile creşterii numărului cazurilor de viroze şi gripă La Spitalul Judeţean Târgovişte, din cauza numărului de crescând de cazuri de gripă şi viroze, s-au luat măsuri excepţionale în privinţa vizitelor, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.