Cele mai citite
 


Campionul olimpic moldovean Tudor Casapu va fi internat în România
marţi, 27 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Fostul halterofil moldovean Tudor Casapu, campion olimpic în 1992, va fi internat într-un spital din România.
Prim-ministrul moldovean, Vlad Filat, care l-a vizitat pe Casapu, l-a anunţat că luni va fi transportat la Bucureşti, unde va fi internat la Institutul Clinic Fundeni. Aceasta s-a decis în urma unei discuţii dintre ministrul român al sănătăţii, Attila Cseke, şi omologul său moldovean, Vladimir Hotineanu.
Casapu suferă de insuficienţă hepatică acută şi are nevoie de urgenţă de o intervenţie chirurgicală costisitoare, inclusiv transplant de ficat.
Tudor Casapu este singurul campion olimpic din Republica Moldova la o probă individuală. El a obţinut medalia de aur la haltere, la Jocurile Olimpice de vară de la Barcelona, în 1992, la categoria 75 kg.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Metoda "split liver" folosită pentru transplant de ficat la doi adulţi, în premieră La Institutul Clinic Fundeni - Centrul pentru Chirurgie Generală şi Transplant de Ficat, echipa condusă de prof. dr. Irinel Popescu a efectuat, în premieră pentru România, două transplanturi de ficat utilizând tehnica "split liver" la doi adulţi.
Transplant de ficat la un pacient cu cancer, în premieră, la Institutul Fundeni Prof. dr. Irinel Popescu, şeful Centrului de Boli Digestive şi Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni, a efectuat în premieră în ţara noastră un transplant hepatic la un pacient de 46 de ani, care are cancer colorectal cu metastaze hepatice.
Prof.dr. Irinel Popescu: Programul de transplant hepatic de la Fundeni cunoaşte un moment de dezvoltare fără precedent (interviu) Programul de transplant hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni a cunoscut anul acesta o dezvoltare fără precedent, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES prof. dr. Irinel Popescu, şeful Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic din institut, preşedinte al Academiei de Ştiinţe...
ŞTIINŢÃ: Primul transplant hepatic din România Primul transplant de ficat efectuat în România a avut loc în 1997, la Institutul Clinic Fundeni (în prezent centrul de Chirurgie Generală şi Transplant hepatic Fundeni). Autorul acestei intervenţii este prof. dr. Irinel Popescu.
România şi Republica Moldova vor continua cooperarea în domeniul sănătăţii România şi Republica Moldova vor derula proiecte în parteneriat în domenii prioritare precum asistenţa medicală de urgenţă, supravegherea transfrontalieră a maladiilor transmisibile, boli infecţioase, transplant şi psihiatrie, au convenit, sâmbătă, miniştrii Sănătăţii din cele două state, Ladislau Ritli...
Premieră naţională de transplant hepatic dublu la Institutul Clinic Fundeni O operaţie de transplant hepatic dublu a fost efectuată în premieră naţională la Institutul Clinic Fundeni, în cadrul Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic "Dan Setlacec".