Cele mai citite
 


Timiş: Calităţile îngrăşământului magnetic, confirmate de analize
marţi, 27 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inventatorul îngrăşământului magnetic, timişeanul Ioan Davidoni, a declarat luni, pentru AGERPRES, că săptămâna trecută Laboratoarele Institutului de Chimie din Cluj au confirmat capacitatea de regenerare a celulelor şi reglarea funcţiilor organelor bolnave din organismele ce au consumat coacăze crescute în soluri tratate cu îngrăşământ magnetic.
El spune că studiile au fost efectuate cu aparatură de ultimă generaţie, respectiv, cu gascromograful, spectrofotometrul şi cu spectrometrul.
'Aceste fructe de coacăze au fost supuse analizelor şi a reieşit că regenerează celula şi reglează energetic organele bolnave din organism, dacă sunt ingerate. Până acum, nu se ştia în ce fel acţionează', a declarat Davidoni.
Potrivit inventatorului, s-au efectuat patru probe: pe fructe tratate cu îngrăşământ magnetic, cu octograma magnetică aşezată în tufele de arbuşti, pe cele tratate cu îngrăşământ cu granule multicompozit, dar şi pe fructe fără îngrăşământ.
'Se ştie că din cauza radioactivităţii mari din mediu, concentraţia de fier a scăzut la toate fructele şi plantele. La spanac, de exemplu, a scăzut de la 150 mg/kg la 2 mg/kg, în ultimii 40 de ani. La coacăze, fructele fără îngrăşământ magnetic au avut 9 mg/kg, iar la cele tratate cu îngrăşământ a crescut cu 60%, până la 15 mg/kg', a explicat Davidoni.
El menţionează faptul că s-au realizat douăzeci de măsurători, amintindu-le pe cele mai importante: carenele (compuşi chimici volatili din factorul de miros şi de gust ale fructului), care au crescut de la 100 mg/kg la 1.200 mg/kg, terpinele (dau mirosul fructului) au crescut de la 100 mg/kg la 1.398 mg/kg şi meta-felandrenele, care au crescut de la 100 mg la 1.129 mg/kg.
'Toţi specialiştii au spus că sunt compuşi vii care asigură regenerarea corpului şi întinerirea celulelor organice ale omului', a afirmat 'omul cu idei'.
Ioan Davidoni susţine că, dacă România ar vinde licenţele inventatorilor autohtoni, ţara şi-ar achita datoriile în maximum un an. Inventatorul timişean, distins cu numeroase medalii de aur şi argint la Saloanele Internaţionale de Inventică de la Bruxelles, Geneva, Hanovra sau Zagreb, are o teorie pe care îşi bazează afirmaţiile.
'În lume sunt peste 300 de state, jumătate din ele ar putea cumpăra îngrăşământul magnetic, pentru că fiecare ţară are o zonă agricolă, cât de mică. O licenţă se vinde cu o sume ce variază între 40 şi 500 de milioane de euro. Îngrăşământul magnetic ar putea fi vândut la circa 200 de state, chiar la cel mai mic preţ, respectiv, la 40 de milioane de euro licenţa. În plus, pe piaţa internă ar putea fi comercializat, chiar en detail, la kilogram, pentru că fiecare are acasă o floare', a spus Ioan Davidoni.
Deşi roadele inteligenţei sale sunt recunoscute în lume, Davidoni se consideră ignorat, în ţară, de oameni care - spune el - fie nu înţeleg importanţa descoperirilor sale, fie nu doresc să se implice.
Principala sa nemulţumire este aceea că statul nu-i plăteşte taxa internaţională de protecţie a mărcilor sale, astfel că ideile sale, deşi sunt omologate intern, la OSIM, sunt furate de străinii care nu pierd ocazia să le şi aplice, sub diverse forme.
Inventatorul îngrăşământului magnetic, ecologic, este dispus să vândă Statului Român licenţa pentru acest produs cu 1 euro, în schimbul achitării taxei de protecţie internaţională a mărcii.
'Taxa internaţională de protecţie variază între 200.000 - 250.000 de euro', a precizat inventatorul.
Acum, inventatorul din Făget are comandă să fabrice cinci tone de îngrăşământ magnetic pentru culturile de viţă de vie ale unui om de afaceri din Austria şi una de 17,5 tone, pe care doreşte să le cumpere un întreprinzător din Bacău.
Ioan Davidoni a început să studieze acest îngrăşământ ecologic din 2006, experimentând cele trei tipuri de îngrăşământ (cristalin, lichid şi cel cu granule multicompozit).
El susţine că legumele şi fructele ce cresc în soluri tratate cu astfel de îngrăşăminte numite generic 'magnetice', nu sunt nocive pentru organismul uman, pentru că nu conţin nimic toxic, puritatea elementelor din interior fiind de 98%, elemente naturale, un procent cu mult superior faţă de piatra meteoritică, ce are doar 57% puritate - şi care este elementul activ ce oscilează pe acest îngrăşământ.
'Rezultatele analizelor de la Cluj sunt o confirmare a teoriilor mele şi care îmi aduc, nu doar mulţumirea morală, ci şi dreptul de a-l pune în comerţ, precum şi puterea şi forţa de a convinge populaţia să folosească acest îngrăşământ. Sunt câteva ţări care doar au auzit de îngrăşământul meu şi în 30 de zile l-au băgat în producţie', subliniază inventatorul.
Faptul că, în ţară, nu se pune mare preţ pe invenţia sa, este interpretată de Ioan Davidoni, în primul rând, ca lipsă de conştiinţă naţională şi remarcă faptul că acest lucru se întâmplă doar la noi: 'un om care este medaliat la Saloanele Internaţionale de Inventică să fie nerespectat în propria ţară. Să devorezi, cu atâta sete şi zel valorile'.
'În toate ţările lumii există legislaţie împotriva împiedicării, prin orice formă, a activităţii unui inventator, considerându-se un act antinaţional. În România, nu există o legislaţie care să-i protejeze temeinic pe inventatori împotriva şacalilor', spune, dezamăgit, electronistul inventator.
Davidoni şi-a plătit din buzunarul propriu experimentele, prima sponsorizare primind-o pentru îngrăşământul magnetic ecologic, în valoare de nouă milioane de lei, din partea unei societăţi private.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 30 MAI - 5 IUNIE - ECONOMIC Marşul de protest al sindicaliştilor din Educaţie, determinat de proiectul Ordonanţei privind salarizarea bugetarilor, dar şi protestele de la Palatul Cotroceni ale sindicatelor afiliate la BNS, avaria în reţeaua de electricitate, care a afectat judeţele Argeş şi Vâlcea şi raportul Consiliului concurenţei...
Crucea Roşie Română şi ADPSE ''Catalactica'', parteneri într-un program de formare profesională pentru personal medico-social Proiectul strategic ''Pro-Sănătate - Creşterea accesului angajaţilor din sistemul medico-social din România la programele de formare profesională continuă'', demarat de Asociaţia pentru Dezvoltare şi Promovare Socio-Economică (ADPSE) ''Catalactica'' în parteneriat cu Societatea Naţională de Cruce Roşie...
Timiş: Proiecte de cercetare şi brevete de invenţie la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului (USAMVB) din Timişoara a obţinut mai multe brevete la Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii - Pro Invent, desfăşurat la Cluj, prin care s-ar putea aduce beneficii economiei şi stării de sănătate a oamenilor, prin...
Timiş: IMM-urile din România pot beneficia de reducerea barierelor economice transatlantice, spune un oficial SUA Elena Bryan, consilier superior al Misiunii SUA pentru UE, a efectuat, miercuri, o vizită la Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Timiş, unde a discutat pe marginea Parteneriatului Transatlantic SUA-UE şi despre oportunităţile care pot fi oferite de acesta oamenilor de afaceri români.
Timiş: 'Dialoguri pentru viaţă', o conferinţă pe teme oncologice dedicată femeilor Medici dar şi paciente care au reuşit să învingă cancerul sau care au depăşind deja etapele critice ale bolii au participat luni, la Timişoara la o conferinţă cu tema 'Dialoguri pentru viaţă: Sănătatea feminină şi Oncologia', care s-a dorit a fi un mesaj atât către femei, pentru a se prezenta la controalele...