Cele mai citite
 


Mihai Voicu: Creşterea TVA şi OUG 63/2010 ar trebui să se afle pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare
marţi, 27 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu, purtător de cuvânt al partidului, a declarat luni că pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a Parlamentului nu ar trebui să se afle numai Legea ANI, ci şi creşterea TVA, precum şi Ordonanţa de Urgenţă 63/2010, care, în opinia liberalilor, încalcă autonomia locală.
'Dacă vom ajunge în situaţia să convocăm o sesiune extraordinară, considerăm că Legea ANI nu trebuie să fie singurul subiect. Sunt chestiuni economice mult mai importante decât Legea ANI care trebuie discutate. Sunt ordonanţe de urgenţă care sunt în vigoare, produc efecte şi care nu au fost dezbătute de Parlament: creşterea TVA, OUG 63, care a creat foarte multe probleme şi încalcă, în opinia noastră, grav autonomia locală. Sunt legi care au bulversat complet chestiunea cu drepturile de autor şi care afectează grav presa şi instituţiile de cultură, sunt foarte mari probleme în sistemul sanitar, aproape că nu mai avem medici în România', a afirmat Voicu, la finalul şedinţei Biroului Politic Central al PNL.
Vicepreşedintele liberal a precizat că şi PNL are o serie de iniţiative legislative care ar trebui discutate în sesiunea extraordinară, şi anume iniţiative privind relaxarea fiscală şi crearea de noi locuri de muncă.
În context, Voicu a reiterat disponibilitatea liberalilor de a participa la o sesiune extraordinară a Parlamentului în care să fie dezbătută şi Legea ANI, dar a amintit că problemele constatate în această lege nu au fost cauzate de vreun amendament al PNL, fiind vorba de un act normativ propus de actuala putere.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Parlament: Deputaţii şi senatorii au respins în această săptămână moţiunea de cenzură (sinteză) Moţiunea de cenzură "Victor Ponta pune în pericol statul de drept. Opriţi fraudarea alegerilor de către PSD" a fost respinsă luni de plenul Parlamentului cu 154 voturi pentru, 12 împotrivă şi două anulate.
Comunicat de presă - Executiv INFORMAŢIE DE PRESÃ
INTERVIU/Nini Săpunaru:România este singura ţară europeană care poate cultiva cu succes soia modificata genetic România este singura ţară din Uniunea Europeană care poate cultiva cu succes soia modificată genetic, iar această cultură ar putea contribui cu 1 - 1,5 miliarde de euro la PIB-ul ţării, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, Nini Săpunaru, preşedintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură...
PSD nu se opune unei sesiuni parlamentare extraordinare, dar vrea şi discutarea unor OUG Partidul Social Democrat (PSD) nu se va opune convocării unei sesiuni parlamentare extraordinare, dar, pe lângă subiectele propuse de preşedintele Traian Băsescu, va susţine discutarea imediată a unor ordonanţe de urgenţă privind descentralizarea spitalelor, TVA şi finanţele publice locale, a anunţat...
Producătorii de medicamente generice îngrijoraţi de OUG 77/2011 Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) au declarat joi, după întâlnirea cu reprezentanţii misiunii Fondului Monetar Internaţional, că principala lor îngrijorare este legată de Ordonanţa de Urgenţă nr. 77/2011 privind stabilirea unei contribuţii pentru finanţarea unor cheltuieli...
Senat: Comisia juridică - raport favorabil la OUG privind suplimentarea posturilor la Avocatul Poporului Comisia juridică din Senat a dat marţi raport favorabil ordonanţei de urgenţă referitoare la suplimentarea locurilor de muncă în instituţia Avocatul Poporului.