Cele mai citite
 


Cluj: Directorul adjunct al DSP a demisionat, acuzând eşecul descentralizării
marţi, 27 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Cluj, Iosif Zegrean, şi-a dat luni demisia din funcţia pe care o deţinea, primul motiv invocat fiind acela că descentralizarea sistemului medical este 'un eşec total'.
'Descentralizarea sistemului sanitar era necesară, dar modul în care a început, fără un cadru juridic, fără o informare prealabilă atât a autorităţilor locale, cât şi a cetăţenilor şi a breslei medicale, a condus la un eşec total, care va crea nemulţumiri generale', afirmă Iosif Zegrean într-un comunicat remis presei luni.
De asemenea, medicul invocă lipsa de transparenţă şi de comunicare din partea Ministerului Sănătăţii.
Zegrean susţine că decizia de a-şi da demisia vine şi ca urmare a unei promisiuni pe care a făcut-o la instalarea în funcţie.
'Aşa cum am afirmat, prima disponibilizare sau reducere de salariu va însemna automat şi demisia mea, indiferent din ce partide este format guvernul. (...) Doctorii nu vor putea fi niciodată funcţionari publici. Ei au depus un jurământ la terminarea facultăţii, care reprezintă crezul fiecărui medic', a subliniat Zegrean.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Activitatea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, verificată de Ministerul Sănătăţii Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii (MS) va verifica activitatea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani în urma unor neclarităţi legate de autorizarea Sanatoriului de neuropsihiatrie Podriga, se arată într-un comunicat de presă remis joi de MS.
Cluj: Investiţii de 1,5 milioane de lei pentru modernizarea Institutului Inimii Lucrările de modernizare a Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Institutului Inimii - unitate aflată în subordinea Ministerului Sănătăţii -, au fost susţinute de Consiliul local, valoarea lor ridicându-se la 1,5 milioane de lei, un sprijin substanţial fiind acordat de Municipalitate şi pentru achiziţia...
Dorina Duma (DSP Cluj): Descentralizarea care se va produce în sistemul sanitar este bine-venită Cluj-Napoca, 30 ian /Agerpres/ - Directorul coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj, Dorina Duma, consideră că descentralizarea care se va produce în sistemul sanitar este bine-venită, pentru că, în opinia sa, iniţiativele locale au fost mai bine orientate şi au avut efecte benefice.
Cluj: Peste o sută de şcoli, grădiniţe şi licee, fără autorizaţie sanitară înainte de începerea noului an şcolar Peste 100 de unităţi de educaţie, din 671 câte există în judeţul Cluj, nu au primit autorizaţie sanitară de funcţionare, cu două săptămâni înainte de începerea şcolii, din cauza degradării clădirilor sau a condiţiilor deficitare.
Directorul DSP Cluj: Este nevoie de performanţă în medicina şcolară Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj, Dorina Duma, apreciază că este nevoie de performanţă în medicina şcolară, de o asistenţă medicală de specialitate cu înaltă pregătire, dar şi de un plan naţional pentru promovarea sănătăţii, profilaxia şi monitorizarea bolilor copiilor.
Cluj: Mai multe anchete deschise în cazul Simonei Bernat, femeia găsită decedată în casă Poliţiştii clujeni au deschis o anchetă în cazul femeii de 41 de ani care a fost găsită moartă în casă la câteva zile după ce sunase la numărul unic de urgenţe 112. De asemenea, în acest caz urmează să fie deschisă şi o anchetă a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj.