Cele mai citite
 


Bazac: Asiguraţii nu vor plăti consultaţiile la medicii de familie
miercuri, 8 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Sibiu, 8 aprilie /Agerpres/ - Ion Bazac, ministrul Sănătăţii, a precizat vineri, la Sibiu, că asiguraţii vor beneficia în continuare de servicii medicale gratuite la medicii de familie, pe care ministrul vrea totuşi să îi convingă să asigure permanenţa.

"Asistenţa medicală primară nu este acum subfinanţată. Urmează o reducere de 6 la sută a finanţării la asistenţa primară, care va fi compensată cu trei programe. Medicii de familie nu îşi vor diminua veniturile. Nu se va ajunge să ne plătim consultaţiile la medicul de familie", a spus ministrul Bazac.

Acesta a declarat că lipsa de comunicare este cea care a dus la protestul medicilor de familie.

"Protestul s-a datorat lipsei de comunicare între Asociaţia şi patronatul medicilor de familie şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Noi contăm pe asistenţa medicală primară. Voi insista în permanenţă că asigurarea asistenţei 24 de ore din 24 este foarte importantă", a precizat ministrul Sănătăţii.

Acesta s-a întâlnit vineri, la Sibiu, cu medicii, dar şi cu membrii PSD. AGERPRES-FOTO PE FLUX/(Isabela Paulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.
RETROSPECTIVÃ Pachetul de servicii medicale de bază, actualizarea listei cu medicamente şi carduri de sănătate - noutăţi în 2014 Introducerea pachetului de servicii medicale de bază, actualizarea după şase ani a listei de medicamente compensate şi gratuite şi distribuirea cardurilor de sănătate au fost principalele schimbări din sistem în acest an.
PSD propune un proiect de sprijinire a medicinei de familie ca răspuns la "supeficialitatea" cu care CNAS tratează acest domeniu Refuzul medicilor de familie de a semna contractul-cadru se datorează "dezinteresului şi superficialităţii cu care Casa Naţională de Asigurări de Sănătate tratează domeniul asistenţei medicale primare", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, doctorul Alexandru Rafila, vicepreşedintele Dep...
Medicii de familie vor acorda consultaţii şi vor elibera reţete Bucureşti, 7 aprilie /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat, marţi, la încheierea negocierilor cu reprezentanţii medicilor de familie, că aceştia vor acorda asistenţă medicală şi vor elibera reţete compensate şi gratuite începând cu 1 aprilie, iar data nu este o păcăleală.
Dolj: Medicii de familie sunt hotarâţi sa nu semneze noile contracte cu CNAS Medicii de familie din judeţul Dolj sunt hotărâţi să nu semneze contractele de furnizare de servicii medicale cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, în condiţiile în care fondurile pentru anul viitor prevăzute pentru medicina de familie continuă să fie de doar 5,8% din fondurile alocate sănătăţii...
Concluziile unui raport DSP Vaslui - asistenţă medicală primară precară, criză de medici de familie Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a prezentat, miercuri, în cadrul Şedinţei Grupului de Dialog Civic, un raport privind situaţia cabinetelor de medicină de familie din judeţul Vaslui, concluzionând că asigurarea asistenţei medicale primare este una precară.