Cele mai citite
 


Galaţi: Intoxicaţi cu caş de oaie
marţi, 27 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 16 gălăţeni au ajuns în acest weekend la spital după ce s-au intoxicat cu caş de oaie contaminat, a declarat luni, pentru AGERPRES, şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, dr. Mihai Polinschi.
Potrivit acestuia, caşul a fost cumpărat de la o unitate de alimentaţie publică şi a fost consumat la un picnic, însă doar 16 persoane dintre cele 42 care au participat la petrecerea în aer liber au fost nevoite să solicite ajutor medical şi doar trei au rămas internate din cauza stării de sănătate.
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dr. Valentin Boldea, a solicitat instituţiilor din subordine să înceapă o anchetă epidemiologică pentru a stabili cauza îmbolnăvirii colective.
O echipă a Direcţiei Sanitar Veterinare Galaţi a prelevat probe din brânza suspectă şi, în funcţie de rezultatele de laborator, va decide dacă unitatea alimentară va fi sau nu închisă, precum şi sancţiunile care se vor aplica în acest caz.
La unitatea de alimentaţie publică ce a comercializat brânza activitatea decurgea luni normal, în ciuda incidentului, însă produsul a fost retras din galantare. Mai mult, nimeni din conducerea firmei nu a făcut vreun comentariu cu privire la calitatea mărfii sau privind provenienţa acesteia.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Reduceri de personal la Serviciului Judeţean de Ambulanţă Zece angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă prin reorganizarea Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Galaţi, a anunţat, marţi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Valentin Boldea.
Anchetă epidemiologică la Iaşi după ce un copil suspect de meningită a murit în ambulanţă Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a demarat o anchetă epidemiologică după ce un copil în vârstă de 7 ani, suspect de meningită, a decedat în ambulanţa care-l transporta la spital.
Vaslui: Anchetă a DSP la Spitalul 'Elena Beldiman' din Bârlad Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat o anchetă la Spitalul de Urgenţă 'Elena Beldiman' din Bârlad, după ce familia unui bărbat în vârstă de 70 de ani, din comuna vasluiană Blăgeşti, a reclamat faptul că bătrânul ar fi fost tratat cu neglijenţă de medicii spitalului.
Anchetă internă la Ambulanţa Bucureşti-Ilfov în cazul intervenţiei la Ioan Gyuri Pascu Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF) desfăşoară o anchetă internă în urma intervenţiei care a avut loc luni dimineaţă la artistul Ioan Gyuri Pascu, a declarat, pentru AGERPRES, managerul SABIF, Alis Grasu.
Galaţi: Peste 3.600 de persoane au apelat la Ambulanţă din cauza caniculei Galaţi, 9 aug /Agerpres/- Serviciul de Ambulanţă Galaţi a intervenit, de la începutul acestei veri, la solicitarea a 3.639 de persoane, care au apelat din cauza caniculei la numărul unic de urgenţă 112, a anunţat, joi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: 25 de posturi de medici rezidenţi scoase la concurs Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea, a anunţat, luni, că în judeţul Galaţi vor fi scoase la concurs 25 de locuri pentru absolvenţii facultăţilor de medicină, care vor susţine examenul de rezidenţiat în luna noiembrie.